A másodosztályban is megkezdődött a pontvadászat a hétvége során: az északi csoportban 16, míg a déliben 15 csapat részvételével. Mutatjuk az eredményeket.

Vas Megyei II. o. Északi csoport 1. forduló 

A tavalyi szezonban utolsó helyen végzett az I. osztályban, így egy osztállyal lejjebb kezdhette meg az idei szezont az Ikervár együttese, akik Sébe látogattak az első fordulóban, ám be kellett érniük egy ponttal. A nyár folyamán megerősödött ölbőiek új szerzeménye máris mesterhármassal vétette észre magát, Farkas Bence Rumból érkezett, és rögtön oroszlánrészt vállalt a csapat Zanat ellen aratott győzelméből. Izgalmas és fordulatos mérkőzésen játszott 3:3-as döntetlent egymással a Spari és a Gencsapáti együttese, a hazaiak háromszor egyenlítettek, az utolsó góljukat a 93. percben szerezték. Szintén nem volt hiány izgalmakban Vönöckön sem, a Kemenesalja már 4:1-re is vezetett, ám a pecölieknek a hajrában sikerült kétszer is betalálniuk, így izgalmasra sikeredett a végjáték. A forduló egyetlen gól nélküli találkozóját az Uraiújfalu és a Merseváti hozta össze. Az előző szezonban a harmadosztályt megnyerő, és ezzel feljutó Alsóújlak rögtön megszerezte első pontját az osztályváltás után, Sitkén játszott 1:1-et az újonc csapat.

Jegyzőkönyvek, tabella

Vas Megyei II. o. Déli csoport 1. forduló

Az Ikervár mellett a Vasszécseny gárdája is a megyei I-ből csatlakozott a másodosztály mezőnyéhez, rögtön egy olyan eredményt produkálva az első fordulóban, amely előrevetítheti az együttes hosszútávú céljait. Az idei szezonban nem a tabella alján szeretne szerepelni a Csákánydoroszló, ezt a célt pedig könnyedén elérhetik, amíg ilyen eredményeket produkálnak, mint a hétvége során. Rögtön rangadóval kezdte a szezont a Rábatótfalu és a Tutitextil-Körmend VSE gárdája: a körmendiektől a nyáron Szarvaskendre helyezte át székhelyét az első számú gólfelelős, ám, ha szűkösen is, de begyűjtötte a nagyon értékes három pontot a vendég csapat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!