A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság tovább robogott a hétvége során a 2. forduló mérkőzéseivel. A címvédő meggyőző sikert aratott, míg a körmendieknek ezúttal sem jött össze a pontszerzés. Idegenben sikerült megőrizni veretlenségét a Szarvaskendnek, és megszerezte I. osztályba való visszatérése után első pontját a Bük gárdája is. 

A két együttes múltbeli mérkőzései alapján bőven lehetett számítani izgalmakra a Lukácsháza – Répcelak összecsapáson, a csapatok pedig ezúttal sem okoztak csalódást a kilátogató nézőknek. Az első játékrészben kisebb mezőnyfölénye ellenére, csak pár helyzetig jutott el a vendég gárda, míg a hazaiak magasan előreívelt labdákból próbáltak veszélyt teremteni a répcelaki kapu előtt. Egy ilyen szituációt követően sikerült is megszerezniük a vezetést a 22. percben. A gól után kissé megzavarodtak a vendégek, ám gólszerzési lehetősége mindkét félnek akadt a szünet előtt, viszont több találat már nem született. A második etapra aztán támadóbb felfogásban érkeztek ki a vendégek, igyekeztek pontrúgásokból és indításokból a hazai védők mögé kerülni. Visszafogottabban zajlottak az események a pályán, csupán a játékvezető szerepelt sorozatos rossz döntéseivel, ám a 65. percben jogosan kiállította második sárgával Molnár Csabát a vendégektől, belépője már önmagában is megért volna egy pirosat, mivel hátulról rúgott ellenfele után. Az emberhátrány azonban csak még jobban feltüzelte a répcelakiakat, akik 10 emberrel is mentek az egyenlítés után, egy látszólag jogosnak tűnő büntetőt is kaptak, amelyet azonban nem sikerült gólra váltaniuk. Természetesen a kitámadó és eggyel kevesebben lévő répcelakiak hátul fellazultak, így vezethetett ígéretes kontrákat a hazai gárda, ám ezeket nem sikerült pontosan lejátszaniuk. A 78. percben aztán a vendégek igyekezete góllá érett: egy szöglet után Németh továbbított közvetlen közelről a hazai kapuba. Az utolsó 10 perc jelenetei aztán hihetetlen izgalmakat tartogattak, előbb a hazaiak találták el fél percen belül kétszer is a kapufát, majd a Répcelak támadója került ajtó ablak ziccerbe, ám egyik félnek sem sikerült bevinnie a győzelmet érő gólt, így ezúttal maradt az igazságos pontosztozkodás.

Két forduló után továbbra is száz százalékos a Vép gárdája, akik ezúttal hazai pályán fogadták a Szentgotthárd csapatát. A vezetést ugyan a vendég alakulatnak sikerült megszereznie, ám a vépiek még a félidő vége előtt fordítottak. A második etapot aztán ismét jobban kezdte a gotthárd, így ismét csak döntetlent mutatott az eredményjelző állása. A 60. minutumban aztán büntetőhöz jutott a Vép, Illés pedig magabiztosan belőtte a tizenegyest, harmadik gólját szerezve ezzel a mérkőzésen. A vendégek természetesen igyekeztek ismét egalizálni, ám a 71. és a 77. percben ismét vépi gólokat láthatott a nagyérdemű, így magabiztos hazai sikerrel zárult a összecsapás.

Ugyancsak 2. győzelmét szerezte a bajnokságban a Rábapaty és az Egyházasrádóc is, előbbi a Kőszeg, utóbbi a Körmend gárdáját verte a hétvége során. A körmendiek így két forduló után 0 ponttal sereghajtók, igaz még nagyon a bajnokság elején járunk.

Nem bírt egymással az újonc Szarvaskend és a nyáron edzőváltáson áteső Rum gárdája, a két együttes izgalmas mérkőzésen osztozkodott egymással a pontokon. Gólokból csak kettő, lapokból viszont volt elég: a vendégek 10 emberrel fejezték be az összecsapást, mivel a 85. percben Smolczer Andrást az öltözőbe küldte Papp Ádám játékvezető.

Megszerezte első bajnoki pontját az első osztályba frissen visszajutó Bük együttese, akik egy nagyon nehéz terepen álltak helyt a hétvége során, hisz Vasvárról nem egyszerű pontokat lopni. A Répcelaktól frissen érkező Horváth Szilárd rögtön góllal hálálta meg a bizalmat, ezzel a találattal korán vezetéshez jutott a Bük, amelyet a 17. percben újabb találat követett. A félidő derekán aztán történt még egy gyors gólváltás, ám közvetlenül a lefújás előtt újabb gólt szerzett a Vasvár, így 1 gólos büki előnnyel tértek pihenőre a felek. A második etapra aztán rendezte sorait a Vasvár, és bár mindkét oldalon akadtak lehetőségek, gólt csak a hazaiaknak sikerült elérniük, amivel kiegyenlítettek, így 1 pontot sikerült megmenteniük vesztes állásból.

Majdnem egy tucatig jutott a Celldömölk. Fotó: Giczi Sándor
Németh József elmondása szerint még soha nem szerzett 7 gólt egy mérkőzésen. Fotó: Giczi Sándor

Nehezen indult be a címvédő hazai pályán a Csepreg ellen: az első 30 percben meddő hazai mezőnyfölény jellemezte a találkozót, ám ezután mintha varázsütésre feljebb kapcsolt volna a celldömölki csapat. A félidő előtt 3, összesen pedig 11 gólt szereztek a hazaiak, amelyből Németh József egymaga 7-et vállalt, emellett voltak elhibázott lehetőségei is, ám így is remekül teljesített a találkozón.

 

 

 

Az első fordulóban elszenvedett sima veresége után Jánosházán igyekezett javítani a Király SZE gárdája. A mérkőzést végig kézben tartó szombathelyiek helyzetkihasználása nem volt az igazi, így csak a találkozó hajrájában sikerült bebiztosítaniuk a győzelmüket. A Jánosháza ezzel az első forduló után a másodikban is vereséget szenvedett, ám javítási lehetőségük még bőven lesz a szezon során.

Jegyzőkönyvek, tabella