AVUS-Budapest Honvéd 9-11 (0-1, 3-2, 3-3, 3-5)

Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, vezette: Csizmadia, Tóth I.

AVUS: HORVÁTH A. – EKLER B. 3, Jovanovics 1, Turnai, MARNITZ 3, Irmes 1, Takács J. Csere: Polovic, Szabó B. 1, Szőke B., Szőke Sz., Sági, Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

Honvéd: DECKER – Kardos 1, Szirányi, FÜLÖP 2, Szívós 2, Juhász, MANHERCZ 2. Csere: Lukács, TÓTH GY. 2, dr. Illés, Simon 1, Fejős 1, Gregor. Edző: Merész András.

Az első negyedben Horváth Alex bravúrjai kellettek ahhoz, hogy egészen két perccel a negyed végéig ne essen gól. Ekkor Manhercz távoli lövéssel törte meg a gólcsendet, 0-1. A szombathelyi lövéseket könnyen hatástalanította Decker.

A második 8 percet egy távoli, szépségdíjas góllal kezdték a hazaiak, 1-1, aztán megint Horváth Alex védett órásit, ám ezután Tóth már betalált, 1-2. Ezután megint Horváth Alex percei következtek, az AVUS kapusának jól ment a védés, Eklernek pedig góllövés, 2-2. Irmes góljával a negyed vége előtt a vezetést is megszerezték a szombathelyiek, 3-2, majd egy vitatható 5 méteresből egyenlítettek a fővárosiak.

A 3. negyedben a vendégek találtak be először, ám Ekler éles szögből szép góllal újra egyenlített, 4-4. Aztán Szívós büntetőjével újra a fővárosiak vezettek, majd egy újabb góllal már kettő volt közte, 4-6. Ezután megint Marnitz Gergő rázta meg magát, 2 gyors gólja után, újra döntetlen volt az állás, 6-6.

A negyedik negyedet is Marnitz gólja nyitotta, 7-6. És sajnos újra jött a blokk, akárcsak a hétközi, BVSC elleni meccsen, ezúttal sem tudták megtartani előnyüket. Felváltva estek a gólok, négy perccel a lefújás előtt 9-8-ra átvették a vezetést a vendégek. Az AVUS mindent megpróbált, ám míg ők kihagyták helyzeteiket, ellenfelük büntetett. Másfél perccel a vége előtt három góllal vezetett a Honvéd, ekkor dőlt el a meccs, amelynek végén még egy hazai gól beesett, de a vége így is a kispestieké lett, 9-11.

Az AVUS 2 egymást követő hazai meccsén szenvedett 2 gólos vereséget, jó részt a 4. negyedben ,,nyújtott” enervált és peches pólónak ,,köszönhetően”.

Az AVUS legközelebb szeptember 18-án játszik bajnokit, akkor a fővárosban szerepelnek majd Matajsz Márk tanítványai, az ellenfél az A-Híd OSC Újbuda lesz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!