Komoly mérkőzés várt a Haladás VSE élvonalbeli futsal csapatra. A bajnokságot kiváló formában kezdő Ferencváros otthonában lépett pályára a legutóbbi szezonban ezüstérmet szerző vasi együttes. A frissen feljutó fővárosiak listavezetőként várta a forduló rangadóját és ez a nagy tét éreztette is hatását a találkozóra nézve.

A pesti alakulatban ismerős arccal is találkoztak a Hali játékosai. A Fradiban sokadvirágzását éli Öreglaki Norbert, aki hosszú éveket töltött Szombathelyen. A kezdést követően mindkét csapat ismerkedett ellenfelével és a biztos védekezését nem adta fel egyik fél sem. Ennek eredményeképp ritkán kellett a kapusoknak játékba avatkozniuk.

Aztán a játékrész közepén felgyorsult a tempó. Több helyzetet követően egy bedobást végezhetett el a Fradi, amikor a Haladás védelme kihagyott, ezt pedig XY kihasználta. A keresztbe lőtt labdát 2 méterről juttatta Alasztics mellett a kapuba. Sokat nem kellett várni az egyenlítésre. Milos Simic csípett el egy labdát és a támadás végén Ő bombázott a kapuba.

Aztán Dróth Zoltán is megvillant, egy sarokrúgás-kombinációt követően lőtte ki a felső sarkot. Hatalmas gólt lőtt. Azonban sokáig nem örülhetett a Haladás sem, mert Büki szinte azonnal betalált. A támadó elfektette a kapust, úgy egyenlített. A szünetig felváltva dolgozták és hagyták ki a helyzetet a csapatok.

Érezhetően jót tett a Haladásnak a pihenő. Juanra mester rendet tett a fejekben, mert a kezdés után szinte azonnal megszerezte a vezetést. Dróth forgatta be védőjét és estében bombázott a hosszú sarokba. Aztán Bognár adta el a labdát saját térfelén, ezt Vas köszönte szépen és növelte a különbséget. Hiába próbált kitámadni a Fradi újabb gólt a Haladás szerzett.

Egy szépen felépített ellenakció végén Dróth tálalt Hajmási elé, aki 2 méterről nem hibázott. Ezt követően mintha beletörődött volna a hazai együttes a vereség tényébe és bár akadtak lehetőségek mindkét oldalon az eredmény már nem változott. Megérdemelt győzelmet aratott a vasi alakulat a zöld-fehér rangadón.

Ferencváros-Fischer Klíma – Haladás VSE 2-5 (2-2)

Haladás: Alasztics – Hajmási, Simic, Da Silva, Dróth
Csere: Gyimesi – Michel Melo, Horváth P., Sipos, Gerencsér, Péter, Vas, Martínez, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Büki illetve Dróth 2, Simic, Vas, Hajmási.