Veretlenül várta a JET-SOL Liga ötödik fordulóját a Haladás-Viktória FC, amely a dobogó alsó fokáról várta a Diósgyőr elleni rangadót. A vendégek lassan mumussá válnak a vasiak számára, hiszen mindig kiélezett derbiket vívnak és rendszerint borsodi örömmel fejeződik be. Így volt ez a legutóbbi bajnokság végén is, amikor a DVTK szerezte meg a bronzérmet.

Mélyen tudása alatt kezdte a derbit a vasi csapat, ezt pedig a vendégek ki is használták. Már a 12. percben Vachter felavatta Bíró kapuját, a támadó egy beadást követően lőtt a hálóba. A folytatásban sem találta a ritmust a Viktória, igaz néhány helyzetet sikerült kidolgozni, de átütőerő nem volt benne. A hajrában aztán tovább nőtt a különbség.

Manhart átadását csípte el Bradic, majd egyedül megindult és közelről lőtt a kapuba. A szünet után aktivizálta magát a szombathelyi csapat és Rácz büntetőből szépített a játékrész közepén. Hiába támadta végig a mérkőzés hátralevő idejét a Haladás-Viktória, nem sikerült itthon tartani egyetlen pontot sem.

Simon Attila: – Bele sem merek gondolni, hogy ilyen hozzáállással mi vár ránk a következő bajnokin az éllovas Ferencváros ellen. Bízok bent, hogy a héten fel tudom rázni a lányokat

Haladás-Viktória FC – Diósgyőri VTK 1-2 (0-2)

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Fördős, Tálosi, Horti – Rácz, Tóth II. A. – Szakonyi (Kopcsándi), Manhart (Sitku), Öreg – Siklér. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Rácz (66.), illetve Vachter (12.), Bradic (44.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!