Vérbeli rangadó várt a Haladás VSE élvonalbeli futsal csapatára. Hétfő este Veszprémben léptek pályára a zöld-fehérek. A házigazda nem kezdte túl jól a bajnokságot, hiszen mind a négy mérkőzését elveszítette. Hat rúgott góljuk mellett tizenkettőt kaptak, így sereghajtó pozícióból várták az összecsapást.

A találkozó elején nagyon óvatosan kezdtek a csapatok – nem véletlenül. Egyrészt legendásan nagy meccseket szoktak játszani Tataiékkal a vasi futsalosok, másrészt egyik fél sem akart ideje korán hátrányba kerülni. A támadások építésére azonban nem volt panasz, mindkét oldal próbálta akaratát ellenfelére erőltetni, több-kevesebb sikerrel.

Mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, de vagy célt tévesztettek a lövések, vagy a védelem jól zárt az utolsó pillanatban. Igazán közel a Haladás állt a vezetés megszerzéséhez, azonban a gólra még várni kellett a szurkolóknak. A szünet után sem változott sokat a játék képe. Gyurcsányi kísérletét a gólvonalról vágták ki a Haladás védői, majd a szombathelyiek tesztelték a kapuvasak szilárdságát is.

Taktikai hadrendet is változtatott Juanra, hiszen a végén már vészkapussal játszott a Haladás, ezzel is jelezve, hogy 3 pontért érkeztek. A Veszprém beszorult, Dróth lába pedig 49 másodperccel a vége előtt elsült és bődületes gólt lőtt a bal szélről a kapu rövid sarkába. A végén még a hazaiak megpróbáltak egyenlíteni, de hiába. Megérdemelten nyert a Haladás.

Futsal Veszprém – Haladás VSE 0-1 (0-0)

Haladás: Alasztics – Simic, Da Silva, Gerencsér, Vidák.
Csere: Homlok, Sásdi (kapusok) – Michel Melo, Hajmási, Horváth P., Sipos, Dróth, Vas, Martínez.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rugriguez

Gólszerző: Dróth.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!