Győzelemmel kezdte az új bajnokságot az Egis Körmend együttese, amely az újonc Oroszlányt múlta felül. A folytatásban aztán egy komoly ellenfél, a Sopron otthonában kellett bizonyítaniuk a vasi piros-feketéknek. A nyáron mindkét csapat kerete átalakult, de a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig kiélezett csatát jelent a szomszédvári rangadó.

Mindkét együttes igyekezett kifogni ellenfelén, hogy előnyhöz jusson. A hazaiak pontosabban céloztak, azonban a vendégek rendkívül agresszív védekezésének köszönhetően nem engedték meglépni őket. A negyed vége előtt nagyobb vezetéshez jutott a Körmend, de Pitts vezetésével minimálisra csökkentette hátrányát a kék-fehérek csapata.

Belehúzott a Sopron a folytatásban eleinte fej-fej mellett haladtak az együttesek, de Carter és Thompson kosaraival a lélektani előny már a házigazdánál volt. Egy kis kihagyás viszont elegendő volt Varnadónak és Kellernek, akik a hajrát megnyomva ismét fordítottak, ezzel a szünetben a vendégek álltak jobban.

A fordulás után a vasi alakulat szája íze szerint alakult a találkozó. Varnado kiváló játékkal járult csapata teljesítményéhez, nem bírták a Körmend légiósát tartani a hazaiak, ennek köszönhetően meglépett a vasi együttes. Azonban Pitts rázta meg magát és a negyed végére lőtávolon belül hozta a Sopront, nyílttá téve a találkozó hajráját.

A záró felvonásnál végig koncentrált a Körmend, hogy a nehezen megszerzett előnyével jól sáfárkodjon. Hiába tett meg mindent a piros-feketék együttese, nem tudta dűlőre vinni a mérkőzést. Igazi taktikai csatát hozott az utolsó percek, mindkét oldal próbálta a maga javára eldönteni a találkozót. Ez végül a Körmendnek sikerült, amely fontos győzelmet aratott idegenben.

Sopron KC – Egis Körmend 80-84 (20-21, 14-21, 21-17, 25-25)

Körmend: Turner 11/6, Edwards 12, Oroszi -, Varnado 28/12, Keller 10.
Csere: Ferencz 8/6, Kastrati 6, Taylor 6, Németh 3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!