Úgy fest, hogy a zord, esős időjárás fekszik leginkább a női U17-es labdarúgó válogatottnak. Az Eb-selejtező torna első felvonásán hasonló időjárás várta Schumi Dorottya tanítványait, ez pedig gólzáporos sikert jelentett. A hétközi derbin Bulgária felett arattunk hét gólos győzelmet, szombaton már a kazah fiatalokkal mérkőztek meg a magyarok.

A szövetségi kapitány három helyen változtatott az összeállításon, de ez sem okozott zavart, hiszen Pápai révén már a harmadik percben megszereztük a vezetést, amit egy minutummal később – öngóllal – tovább növeltük. Nagy kedvvel és szép akcióval rukkoltak ki a vasi megyeszékhelyen pályára lépő U17-es válogatott lányok.

A játékrész közepére pedig már megnyugtató előnyre tettek szert. Savanya, Mészáros, Vida és Siber is feliratkozott a góllövőlistára. A szünet után kissé visszavett a tempóból a magyar válogatott, de igazán veszélyeztetni nem tudott a kazah nemzeti csapat. Ráadásul a hajrára már csak az maradt kérdés, hogy vajon mennyit rúg a házigazda?!

Az utolsó percben Savanya Csilla állította be a 10-0-ás végeredményt. Ezzel a magabiztos sikerrel már biztossá vált, hogy Schumi Dorottya tanítványai ott lesznek az elitkörben. A kedd 12:30-kor kezdődő Lengyelország elleni összecsapás csak a csoport sorrendjéről fog dönteni.

Magyarország U17 – Kazahsztán U17 10-0 (6-0)

Magyarország U17: Török – Vígh (Antalicz), Bokor, Sain (Lovász), Benke – Siber (Sali), Mészáros, Savanya, Csizmadia (Székely), Vida – Pápai (Kocsis)
Szövetségi kapitány: Schumi Dorottya

Gólszerző: Pápai 2, Savanya 2, Mészáros 2, Vida, Siber, Plotnikova (öngól), Sosnovskaya (öngól)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!