Megkezdődött a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázóinak is a szezon. Október első hétvégéjén a kozármislenyi sportcsarnokba látogatott Kéri Péter vezetőedző által felkészített NB II. nyugati csoportban vitézkedő vasi alakulatot. Az előjelek dacára nem sikerült a győzelmet megszerezni a szezonnyitón.

Bár jól kezdte a találkozót a SzoESE, gyenge támadójátékának és egyre puhább védekezése miatt a Kozármisleny került lépéselőnybe. Ezt a fórt pedig jól őrizte a házigazda. Kéri Péter cserékkel és időkéréssel próbálta megakasztani a KSE-t, amely a második negyedben sikeres is volt. Így 20 percnyi játékot követően csak öt pont volt a hazaiak előnye.

A szünet mintha a vendégeket zavarta volna meg jobban, hiszen először felzárkóztak a szombathelyiek, majd egyre jobban nőtt a különbség. A házigazda igyekezett minden vasi megingást kihasználni. A záró negyedre összekapta magát a SzoESE és nagy hajrába kezdett. Úgy tűnt, hogy sikerülhet fordítani, azonban erre már nem maradt elég idő, így ha minimális különbséggel is, de vereséggel kezdtek a vasi kosarasok.

Kozármisleny SE – SzoESE 75-70 (18-13, 18-18, 23-17, 16-22)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!