Igazi rangadó várt két, Vas megyében lévő kosárlabda csapatra. Az NB II. nyugati csoportjának második fordulójában a vasi megyeszékhelyen ütközött meg a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület valamint a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő együttesei. Mindkét oldalon akadtak nyerő emberek. Hazai oldalról Mészáros Máté, míg vendégeknél hosszú évekig az élvonalban játszó Grebenár Péter neve volt garancia.

Nagyon rosszul kezdte a találkozót a szombathelyi együttes. Bár megvoltak a dobóhelyzeteik, rendre kimaradtak, míg a rivális a kemény védekezés mellett szerezték pontjaikat. A lépéselőnyhöz Grebenár 3 blokkolással volt segítségre, valamint a lepattanók megszerzésében is villogtak a vendégek. Tíz percnyi játék után jobb volt a SzoESE triplamutatója, mint a duplák esetében.

A folytatásban sem találta a ritmust a házigazda, míg a CVSE Tömböly vezetésével uralta a mérkőzést. A hajrára kicsit kapkodóvá vált a csapatok játéka, de maradt a magabiztos vendég előny is. A szünet után némiképp feljavult a SzoESE mezőnymunkája, minden igyekezete ellenére sem tudta befogni ellenfelét.

A záró negyedben volt még egy kósza fellángolása a szombathelyi együttesnek, azonban a megszerzett előnyével jól sáfárkodott a vendég alakulat és a 2019/2020-as szezonban megszerezte első győzelmét. Ezzel szemben a SzoESE A Kozármisleny elleni vereség után, hazai környezetben veszített megyei rangadót.

SzoESE – Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 54-71

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!