Külföldön már több évtizedre visszanyúló hagyományokkal rendelkeznek a sportpubok. A szigetországban minden kerületnek, csapatnak van saját helye, ahol a mérkőzések előtt vagy után – esetleg ha kedvenceik messze játszanak, akkor közös meccsnézések alkalmával is egy helyen ütik el az időt a szimpatizánsok. Szombathely szívében a Malom söröző tölti be azt az űrt, amelyet a sportbarátok körében gyorsan közkedvelt hely lett. A vasi megyeszékhelyen 22 éve folyamatosan működő egység a folyamatos fejlődés jegyét szem előtt tartva bővítette repertoárját.

– Egyre nagyobb keletje van a puboknak, ahol mindig többet kapnak a vendégek. Mára nem elég csak kiszolgálni az igényeket, hanem törekedni kell a fejlődésre is – árulta el Tóth Tibor az egység üzemeltetője. A családias hangulat miatt előszeretettel fordulnak meg szurkolók és sportolók, ráadásul közös meccsnézésre is lehetőség van. Ezt az igény szolgálja 3 termünk – közte egy whiskey-s terem. A hatféle csapolt és tízféle üveges sör a választási lehetőségek tárházát kínálja, akárcsak a 40-50 féle röviditalunk. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a velős kenyerünk és melegszendvicsünk méltán keresett a vendégek körében.

Azonban az étel és italkínálat terén is előrelépett a Malom Söröző, hiszen különleges ír sört is ihatunk. A tematikus ajánlatoknak köszönhetően pedig kéthetente újdonságra lelhetünk. Ilyen a napokban kezdődött Bajor hetek is, ami Németország déli ízvilágát hozza el a vasi sportbarátok számára. Aki pedig nem szeret egyedül meccset nézni, azok számára kiváló alternatívát nyújt a helyszín, ahol a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szurkolói is gyakran megfordulnak.

– Ha hely és időkorlát miatt nem tudjuk elkísérni szeretett csapatunkat, akkor abban az időpontban a Malom Sörözőt választjuk és olyan hangulatot csinálunk, mint a Bajnokok Ligája-selejtezőkor. A játékosoknak is szoktunk küldeni Képet vagy videót, ezzel erőt adva nekik a távolból. S, hogy miért szeretjük a helyet? Mert a Malom Söröző barátságos, sportközpontú és jó ételek vannak kiegészítőként! Úgy is mondhatjuk, hogy Szombathely legpubosabb helye – osztotta meg véleményét Tamás Márió a Falco USB szurkolói csoport vezetője.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!