Mindkét oldalon kulcsjátékosok hiányoztak, míg a hazaiaktól Diggs sérülés miatt nem lépett pályára, addig Keller tegnap bejelentette, hogy a Zadar együttesénél folytatja pályafutását. Ennek ellenére bekezdtek a csapatok és látványos, pontban gazdag első negyedet zártak. Leginkább Varnado és Smith volt elemében, ami a kosár termelést illette.

Ezt követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Pécs és pontosabban is céloztak, ennek köszönhetően egyre jobban nőtt a különbség. Matthias Zollner cserékkel és időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, azonban kevés sikerrel tette ezt, mert a szünetig Budimir pontjaival tovább nőtt a távolság a csapatok között – a hazai szurkolók legnagyobb örömére.

A fordulás után sem változott a játék képe. A vendégek nagyon görcsösen támadtak és védekezésben sem nyújtottak kiemelkedőt. Ennek eredményeként a baranyai együttes már a húsz pontos különbséget is átlépték. A negyed végére Edwards vezérletével faragott hátrányán a Körmend, de így is magabiztos előnyből várhatta az utolsó etapot a házigazda.

Taylor és Turner új lendületet adott a vasi piros-feketéknek és úgy tűnt, hogy akár szoros is lehet a találkozó hajrája. Azonban hiába sikerült tíz pont alá jönnie a Körmendnek, Rujákék tettek róla, hogy a győzelmet ne engedjék ki a kezük közül. Ezzel pedig biztossá vált, hogy a veretlenek csatáját a pécsi együttes nyerje – nem érdemtelenül.

Pécsi VSK-Veolia – Egis Körmend 94-80 (22-23, 30-16, 22-15, 20-26)

Körmend: Kastrati 4, Németh 2, Edwards 12, Varnado 19/3, Taylor 18.
Csere: Turner 20/9, Ferencz 5/3, Oroszi -, Durázi -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!