Hogy a bajnoki cím ismét a vasi megyeszékhelyre kerül-e, egyenlőra nyitott kérdés. Az azonban biztos, hogy a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai hibátlanul állnak az egyetemi bajnokság nyugati csoportjában. Az előző fordulóban nagy arányú győzelmet arattak a PTE-Petőfi SE otthonában. Ezúttal a másik pécsi alakulat látogatott Szombathelyre.

Az Egyetemi Sportcsarnokba kilátogatott nézők izgulhattak az első percekben, hiszen felváltva estek a pontok. Hol a vendégek, hol a hazaiak álltak jobban a találkozón. A SzoESE oldaláról Körmendi és Oroszi játszott nagy kedvvel, míg a riválisnál egy ismerős arc volt a pontgyártásért felelős. Az Ifjú Sólymok és a Falco korábbi kosarasa Popgyákunik parádézott az első percekben.

Papp Barna triplája indította a második negyedet, majd Körmendi is betalált kintről. Egy 13-2-es rohammal máris megnyugtató előnyre tett szert a SzoESE, így sokkal nyugodtabban támadhattak. Bár egy kisebb hullámvölgy is kijutott a játékrészben a házigazdának, de a szünetre visszaállt a 10 pont körüli fórjuk.

A szünet után sem vett vissza a tempóból a SzoESE. Kéri Péter tanítványai állandósította előnyét, sőt a negyed végére ezt növelni is tudta. Az utolsó felvonásra már elfogyott a vendégek lendülete és egy kósza próbálkozást leszámítva nem volt esélye sem a felzárkózásra. A SzoESE ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyerte a találkozót.

SzoESE – PTE-PEAC 91-67 (20-18, 26-16, 24-21, 21-12)

SzoESE: Horváth Cs. 7, Soós 15/6, Oroszi 14/3, Körmendi 24/6, Schveighoffer 13/3.
Csere: Papp 10/6, Németh 4, Bojkovszky 2, Monek 2, Frisnyák -, Gombkötő -, Demcsik -.
Vezetőedző: Kéri Péter

PTE legjobbjai: Popgyákunik, Griszháber, Schuj 13-13.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!