A forduló legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzése kétségtelenül az Egis Körmend-Alba Fehérvár összecsapása volt. A vasi alakulat a dobogós helyek egyikéért hajtott, a vendégek pedig szerettek volna felzárkózni az élmezőnyhöz. Jó hír volt a hazai szurkolók számára, hogy csapatban Varnado is helyet kapott, aki kisebb sérülés után már bevethető volt.

Felváltva estek a kosarak a találkozó elején, ez egyrészt a védekezést is minősítette, másrészt a pontos támadásoknak köszönhetően fej-fej mellett haladtak a felek. Taylor pontjaival lépéselőnybe került a Körmend, majd Turner is elkapta a fonalat, így tíz perc alatt 11 ponttal állt jobban a vasi együttes.

Nem sikerült megtörni a piros-feketék lendületét a vendégeknek, így Durázi tovább növelte a csapatok közti különbséget. A vendég időkérést követően faragott hátrányán az Alba, de ez csak átmeneti megoldásnak bizonyult. Kastrati eredményes játékának köszönhetően nyugodtabban vonulhatott nagyszünetre a házigazda.

A fordulás után szinte egyből bekezdett a fehérvári alakulat és milyen jól tették. Gyorsan apadt a hátrányuk, főleg McDuffie volt elemében. Ekkor Matthias Zollner vezetőedző hívta magához tanítványait. Ennek eredményeként állandósult a 10-12 pont körüli különbség.

Govens vezérletével az utolsó negyed elején is nagy rohamba kezdett az Alba. A körmendi kosarasok viszont jól tartották magukat és mindig akart valaki, aki ponttal tudta befejezni a támadásokat. Így egy nagyon fontos párharcot nyert meg a Körmend, amely együttesben remekelt Turner, Taylor és az ifjú Durázi Krisztofer is.

Egis Körmend – Alba Fehérvár 94:80 (30:19, 21:18, 20:22, 23:21)

Körmend: Turner 22/3, Takács -, Edwards 3, Durázi 13/3, Taylor 17.
Csere: Kastrati 13/3, Varnado 12/6, Ferencz 10/6, Németh 4, Filipovic -, Oroszi -.
Vezetőedző: Matthias Zollner