Nehéz mérkőzés várt a Hungast Haladásra péntek este. Az Újpest ellen kellett volna pontot, pontokat szereznie Leiszt Máté tanítványainak úgy, hogy továbbra is több kulcsjátékosára nem számíthatott sérülés miatt. Ott volt viszont a kezdőben az a Csóka Lili, aki kiváló formában játszott az elmúlt hetekben a feladó pozícióban.

Nem kezdte jól a találkozót a vendég együttes. Wallner még egyenlíteni tudott, azonban 5-1-nél máris időt kellett kérnie a vasi együttes vezetőedzőjének. Hiába, mert a hazaiak minden apróbb megingást büntettek. Ráadásul Genesis Miranda is megsérült, a cserét követően már nem tért vissza a pályára. Ezt ki is használta az Újpest.

A játszma közepére tetemes előnyt szedtek össze, amit a szett végéig meg is tudtak őrizni (25-18). Rengeteg hibával tarkított játékrész következett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok 14-13-ig, ekkora viszont nagyon beragadt a Haladás és ezt kihasználta az UTE, amely így gyorsan 2-0-ra növelte az állást illetve került közel a győzelemhez (25-20).

Ez sem szegte kedvét a vasi lányoknak, akik remekül kezdték a következő felvonást. 1-5-ös Haladás előnynél cserélt egyet a hazaiak mestere és szép lassan beérte riválisát az Újpest. Császár és Wallner remek játékának köszönhetően a véghajrát a szombathelyiek bírták jobban és egy rontott szettlabdát követően mégis sikerült szépíteni a zöld-fehéreknek (23-25).

Az utolsó játszmát sem kezdte rosszul a Haladás, de Nikic ütéseire nem volt már ellenszer. Leiszt Máté még egy időkéréssel megpróbálta megbontani a házigazda formáját, de hiába. A zsinórban 7 pontot szerző Újpest végig kontrollálta a szettet és bő másfél óra alatt lezárta a találkozót, amit végül 3-1 arányban nyert meg (25-14).

Újpest – Hungast Haladás 3-1 (18, 20, -23, 14)

Haladás: Csóka, Császár, Lescay, Wallner, Miranda, Vacsi
Libero: Lojen
Csere: Pickering, Szendrődi
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!