Mint ismert a Magyar Labdarúgó Válogatott nem jutott ki egyeneságon a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra, így a Nemzetek Ligájában vívhatja ki az esetleges részvételt. Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya a mérkőzés után üzent is a magyar embereknek, az MLSZ továbbra is maximálisan kiáll az olasz mester mellett.

A magyar válogatottnak a pénteki sorsolás alapján Bulgáriával kell megvívnia az elődöntőt, ha onnan sikerrel továbbjutunk, akkor az Izland – Románia párharc győztesével döntőzünk a Puskás Arénában.

Marco Rossi az mlsz.hu-nak a sorsolás után is elmondta érzéseit.

„Nem is kérdés, hogy kaphattunk volna sokkal nehezebb sorsolást is az elődöntőt illetően, de ugyanakkor abban a helyzetben sem vagyunk, hogy azt mondhassuk, könnyű dolgunk lesz. Már csak azért sem, mert nehéz körülmények között fogunk játszani, egy olyan stadionban, amely az ellenfél szurkolóival lesz tele és annak ellenére, hogy a világranglistán velünk azonos pozícióban van Bulgária, ez korántsem lesz egy könnyű meccs. A jó dolog az, hogy ha viszont ezt a mérkőzést megnyerjük, akkor ugyan egy még erősebb csapat ellen, de hazai pályán játszhatunk majd a rájátszás döntőjében. Ez mindenféleképpen még több motivációt kell, hogy adjon. Sok munka vár ránk. Először is a legfontosabb, hogy a legjobb játékosaink felépüljenek és jó formában legyenek márciusra. Folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a gyógyulásukat, megnézni őket személyesen is, aztán pedig a teljesítményüket, majd pedig az ellenfelein elleni stratégiánkat is ki kell alakítanunk. A bolgár válogatott új szövetségi kapitányát már kinevezték, az ő edzői felfogásáról is ki kell derítenünk, amit csak lehet, de Izlandról és Romániáról is mindent meg kell tudnunk annak érdekében, hogy készen álljunk az ellenük játszandó mérkőzésekre” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A Bulgária – Magyarország meccset 2020. március 26-án rendezik. Továbbjutásunk esetén, 5 nappal később a Puskás Arénában fogadhatnánk az izlandi-román párharc továbbjutóját. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!