Néhány hete bombaként robbant a hír, hogy a Divízió I-ben aranyérmes Szombathely Crushers kispadjára amerikai edző érkezett. A texasi születésű A.J. Brown fiatal kora ellenére rendkívül rutinos edzőnek számít. A Northwestern Oklahoma Állami Egyetemen játékosként majd Wichitában már vezetőedzőként is tevékenykedett.

Ezt követően jött az öreg kontinensre, ahol dolgozott Lengyelországban és Németországban is. 2019 októberében pedig már Szombathelyen vezényelte a tréningeket a vasi játékosok számára. Hogy kicsit jobban megismerjük az új edzőt, asztal mellé ültünk és kifaggattuk, hogy mit vár az elkövetkezendő hónapoktól…

Milyen tervekkel érkeztél Szombathelyre?

– Németországból tettem át a székhelyem, ahol egy kiváló szezont fejeztünk be. Szombathelyre edzőként tettem át a székhelyem, hiszen nem volt trénerük. Nagyon motiváló volt számomra, hogy csapatként rendkívül eredményesek voltak, zsinórban kétszer megnyerték a bajnokságot. Remélem munkámmal hozzájárulhatok a triplázáshoz és az élvonalba jutáshoz is.

Mit gondolsz a csapatodról?

– Úgy gondolom a keretben nagyon tehetséges játékos van, sok potenciál rejtőzik bennük. Jelenleg próbálunk erősíteni azokon a posztokra, ahol gyengébbek vagyunk. Keményen készülünk az edzéseken is, ahol remek hangulat uralkodik. Véleményem szerint a csapat sokat fejlődött és gyorsan alkalmazkodtak az én filozófiámhoz. Bizakodó vagyok a jövőt illetően.

Mit vársz a következő szezontól?

– A következő idényben szeretném, ha dominálni tudna a csapatom, hogy megnyerjenek minden mérkőzést. Jelenleg ez a célunk, kemény munkával szeretnénk ezeket megvalósítani. Játékosként és edzőként némi tapasztalattal vagyok felvértezve. Többek között Texasban és az egyetemen is játszottam. Jót fog tenni a csapatnak, hogy korban hozzájuk közelebb álló trénerük van.

Miért jöttél Szombathelyre?

– A választásomhoz egy barátom járult hozzá. Billy – aki szintén texasi gyökerekkel rendelkezik – itt játszik Szombathelyen (Billy Hatten – a szerk.). Ő mondta, hogy a csapatnak edzőre volna szüksége. Miután végeztem Németországban, megkerestek, én pedig elfogadtam a lehetőséget és azóta itt dolgozom.

Tetszik a város?

– Nagyon, mert sok mindenben hasonlít szülővárosomhoz, a texasi Hallsville-hez. Nagyon kicsi és csendes település. Szeretem az olyan városokat, ahol nincs olyan sok ember, mert túl zsúfoltnak tartom őket. Ezt megtapasztalhattam otthon is, mert Hallsville közelében van Houston.

Mit csinálsz a szabadidődben?

– Igazából a sok munka mellett nincs sok szabadidőm. Ha mégis akad, akkor Instagramozok, Facebookozok és edzőterembe járok. Rendszeresen ugrókötelezek, hogy a kardiómat rendben tartsam, ezáltal fitt legyek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!