A Vas Megyei I. osztályban lezajlott az utolsó őszi játéknap is, a 15. fordulóban pedig igazán izgalmas párosítások jöttek össze, mi pedig összefoglaljuk a történéseket.

Visszavágott a kupakiesésért a Celldömölk, amely a Répcelak együttesével csapott össze villanyfényben szombaton. A hazaiak hamar megszerezték a vezetést, ám ezután változtatott a vendég együttes, és igyekeztek bátrabb támadójátékot bemutatni, főleg pontrúgásokból sikerült veszélyeztetniük, és egy szöglet után az egyenlítő gólt is megszerezték még a szünet előtt. Lehetőségek akadtak még az első 45 percben mindkét oldalon, a legnagyobb a vendégek előtt, egy szabadrúgás pár centivel a kapu felett hagyta el a játékteret. A második etapra aztán ismét próbálta megrázni magát a Celldömölk, igazi helyzetek nem alakultak ki egyik oldalon sem, jobbára  a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A celliek igyekeztek fokozni a nyomást, és egy szépen kijátszott támadás révén egy megpattanó lövéssel ismét megszerezték a vezetést, immár másodszor a találkozón. A répcelakiak mindent megtettek az egyenlítésért, újfent a pontrúgásaikban bíztak, de másodszor már nem jött össze számukra az egalizálás.

Alsóházi rangadón csapott össze egymással a Lukácsháza és a Szentgotthárd együttese, az előjelek inkább a vendégek sikerét vetítették előre, ám a hazai pálya előnyét kihasználva végül egy büntetőből szerzett góllal győzelmet aratott a Lukácsháza, ám megelőzniük egyelőre nem sikerült aktuális ellenfelüket. A találkozó krónikájához egy vendég kiállítás is hozzátartozik, Németh Bencét a 80. percben küldte le a játékvezető.

Nehezen nyert a sereghajtó otthonában a Bük: az előző fordulóban nagy pofonba beleszaladó újonc büntetőből szerzett vezetést az első játékrészben, majd a második etap közepe táján 10 emberre fogyatkoztak Németh Tibor kiállítását követően, ezt pedig hamar kihasználva egyenlített a Jánosháza. A győztes gólt azonban emberhátrányban is a vendégeknek sikerült megszerezniük a hajrában, begyűjtve ezzel a 3 bajnoki pontot.

A második játékrész végén dőlt el az Egyházasrádóc és a Rum összecsapása. A rádóciak remekül kezdték a szezont, ám a 7. fordulóban valami megtört a csapatnál, azóta nem is sikerült nyerniük, és ez a rossz sorozatuk a Rum ellen sem szakadt meg, vesztesen hagyták el a játékteret.

A celldömölki és a répcelaki pofon után ismét nagy kiütésbe szaladt bele a Csepreg, ezúttal Rábapatyon. A hazaiak 8:0-ra győzték le a fiatal csepregi együttest.

Fordulatos és gól gazdag mérkőzést játszott egymással a Vasvár és a Körmend együttese, ám amíg az előző években, főleg hazai pályán mindig a Vasvár jött ki jól ezekből a ki-ki meccsekből, ez a tendencia mostanában megfordulni látszik, a rapszodikusan szereplő Körmendnek sikerült begyűjteni a három pontot.

3 piros lap, büntető, és gólok: minden volt Vépen, amely egy izgalmas futballmérkőzéshez szükséges. A hazai együttes egy meccsel kevesebbet játszva is a 2. helyről várta a 15. játéknapot, amelyen az újonc Szarvaskend együttesét látták vendégül. A vépiek az első félidőben, valamint a második játékrész közepén és betaláltak, ám ezekre még tudott válaszolni a Szarvaskend. A hajrához közeledve aztán büntetőhöz jutott a Vép, amelyet értékesítettek is, sőt rá egy percre ismét betaláltak. A 79. percben egy érdekes szituáció következett, a vendég kispadról állított ki egy játékost a sípmester, majd a 92. percben a kialakuló feszültségnek köszönhetően a vépiek közül két embert is piros lappal ajándékozott meg, mielőtt véget vetett volna az összecsapásnak.

Kisebb meglepetésre Szombathelyen tudott győzni a Kőszeg együttese a Király SZE ellen, ezzel a 10. helyig lépdeltek előre a tabellán.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!