Igazi téli világ várta a körmendi kosarasokat. A hófedte Joensuu Arénát kellett katlanná változtatnia Matthias Zollner csapatának, amennyiben elsőként szerette volna abszolválni a csoportkört. Ennek megfelelően jól is kezdtek a vendégek, hiszen Varnado pontjaival meglógott a vasi együttes. Ez azonban csak átmeneti állapot volt.

A negyed közepére utolérte ellenfelét a Kataja és Jackson triplájával a vezetést is megszerezték – igaz, ezt sokáig nem tudta megőrizni a házigazda. Majd érthetetlen módon megzavarodtak a körmendi kosarasok. A finnek keményen védekeztek és parádés mutatókkal rendelkeztek a mezőnykosarakat illetően, így a szünetre közel 10 pontra lógott meg a hazai alakulat.

A fordulás után a szebbik arcát mutatta a Körmend. Durázi vezérletével először a pontgyártásban kezdtek jeleskedni a vendégek, majd a védekezésüket is kellően szigoríották. Ekkorra már Varnado és Edwards is bemelegedett és rendületlenül szórták a pontokat a körmendi kosarasok. Az utolsó felvonás előtt már a piros-feketék álltak jobban.

Minimális előnyét egészen a véghajráig őrizte a Körmend. Ekkor viszont jött két tripla a hazai oldalról, amellyel előbb felzárkóztak, majd fordítottak a finnek. Bár mindent megtettek a vendégek a hátrány ledolgozásáért, de már nem maradt elég idejük, így vereséggel fejezték be a H-csoport küzfelmeit és végeztek a második helyen.

Kataja – Egis Körmend 95-91 (25-26, 24-14, 21-34, 25-17)

Körmend: Turner 14, Kastrati 12/9, Edwards 14/3, Varnado 18/6, Taylor 9
Csere: Durázi 15/3, Németh 6/3, Ferencz 3/3, Kiss -, Takács -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!