Egy igazi sportemberre emlékeztek idén már kilencedik alkalommal. Hauer Lajos rendkívül elhivatott és alázatos volt és ezért a hozzáállásáért szerették valamint tisztelték sportbarátai. Tiszteletére hívta életre Varga Roland, a Skorpió Box Club veretője azt az emlékversenyt, amelyet a legutóbbi hétvégén rendeztek Szombathelyen. A kilenc éve elhunyt egykori sportoló nevét viselő tornára az utóbbi években már a határon túlról is érkeztek versenyzők, így joggal nevezhető nemzetközi erőfelmérőnek.

A 12 magyar csapaton kívül Horvátország és Szlovákia is megmérette magát a seregszemlén. A hazai színeket a 12 fős vasi különítmény képviselte, köztük olyan nevekkel, akik korábban már több nagy tornán bizonyítottak. A gálát a Haladás VSE judosainak bemutatója valamint a Pál Tibor vezette Budoka SE karate bemutatója is színesítette. Érdekesség, hogy a versenyen tiszteletét tette Kajdi László, aki annak a Kajdi János testvére, aki Szombathely szülöttje valamint az 1972-es olimpián ezüstérmes lett váltósúlyban.

Az emlékverseny indulói között Ott voltak a hazai színeket képviselő Oláh-Vadász Antónia, Muhovics Milán valamint Oláh-Vadász Zoltán is. A rendezvény – amely délután vette kezdetét – idén is látványos és színvonalas mérkőzéseket hozott, aminek rendesen tapsolhatott a szépszámú közönség, amely megtöltötte a szombathelyi Puskás Tivadar Szakközépiskola tornacsarnokát.

Ezúttal a Skorpió Box Club által készített emlékfilm került levetítésre, majd a megható képsorok után virágcsokrot adott át Hauer Lajos családjának a rendezvény életre hívója.Ami pedig ezt a Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt megkülönbözteti sok más hasonló rendezvénytől, az az önzetlenség, amely Varga Roland nevéhez fűződik. Egykori barátként, sporttársként továbbra is erejét, idejét nem kímélve hozza tető alá ezt a versenyt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!