Két napon keresztül mindent a sportlövészetről szólt a Rohonci úti sportkomplexumban. A sportbarátok legnagyobb örömére először egy nemzetközi, majd egy nappal később országos megmérettetést rendeztek Szombathelyen. A hangulatra nem lehetett panasz és természetesen látva a végeredményt, elismerően csettinthetünk amiatt is.

Először a Magyarország-Szlovákia nemzetek közti megmérettetésre került sor. A kísérleti jellegű rendezvényt a Nemzetközi Sportlövész Szövetség figyelmébe ajánlva a két ország igyekezett olyan mérkőzést összehozni, amely a csapatsportokat helyezi előtérbe. Ezt bizonyítandóan mérte össze tudását a két nemzet elitje.

A magyarok már az első pillanattól kezdve jobban koncentráltak és a korábbi versenyeken is kimagasló eredményekkel hazatérő lövőknek köszönhetően gyorsan előnyre tettünk szert. Ez később sem változott, így pisztolyban és puskában sem ismert a magyar csapat kegyelmet és magabiztos versenyzéssel 147 – 45 arányban győzték le északi szomszédainkat.

A második napon már csak határainkon belülről érkeztek versenyzők az országos megmérettetésre. Látva a versenyzőket, nyugodtan elmondhatjuk, hogy korra és nemre tekintet nélkül rengetegen hódolnak a sportlövészetnek. Ráadásul a Haladás Sportkomplexumról ismételten bebizonyosodott, hogy ehhez hasonló rendezvényekre is alkalmas helyszínnek bizonyul.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!