Az Egis Körmend továbbra is tapadna az éllovas Falcóra, míg a DEAC terve, hogy a legjobb nyolc közé jusson. Ennek szellemében készültek a csapatok a szombat kora esti összecsapásra. Kosárváltással kezdődött a mérkőzés, majd a vasi együttes esélyeshez méltó játékkal ragadta magához a kezdeményezést. Hiába vezetett azonban a Körmend, a DEAC is elkapta a fonalat.

A védekezésre egyik csapat sem fordított nagyobb figyelmet, amihez hozzájárult, hogy pontosan tüzeltek mezőnyből a felek. Ebből a kosáresőből a hajdúságiak jöttek ki jobban, mert az első negyed végén öttel mentek a vendégek. A folytatásban is jól dobtak a csapatok, de a védekezésre is odafigyeltek a játékosok. A szünetig nemcsak ledolgozta hátrányát a Körmend, de a vezetést is átvette.

A folytatásban is inkább a piros-feketék akarata érvényesült. Egy 7-0-ás etapot követően nagyobb előnyhöz jutottak Ferenczék, amit Durázi, majd Turner növelni tudott. Hiába kért időt a vendégek mestere, aki rotálta rendesen játékosait, nem találtak fogást a házigazdán. A különbség viszont ennek ellenére is tartósan 10 pont felett maradt.

Az utolsó negyedben a DEAC irányítója, Moody vette hátára csapatát. Gyorsan olvadt a hazai előny, azonban mindig akadt valaki, aki tudott válaszolni a vendégek kosaraira. Ekkor nagy szükség volt Ferencz triplájára valamint Edwards duplájára is, ami kritikus pillanatokban végül döntőnek bizonyult. A Körmend egy nagyon jól játszó, harcos DEAC-ot győzött le.

Egis Körmend – DEAC 96-90 (30-35, 24-18, 27-16, 15-21)

Körmend: Turner 17, Edwards 18/3, Ferencz 17/9, Varnado 17/3, Taylor 10.
Csere: Kastrati 11/3, Durázi 6/3, Takács K. -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!