Egyéniben amatőr magyar bajnoki cím, csapatban bajnoki aranyérem és Magyar Kupa harmadik hely. Van mire büszkének lenni a vasi darts szerelmeseinek. A zsúfolt versenynaptár ellenére pedig több versenyt is megrendezett a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület. A siker fokmérője pedig az eredmény, ami szintén hatalmas előrelépést mutat.

A néhány éve működő klub már az utánpótlásképzésre is nagy hangsúlyt fektet, amely akár a jövő sikerének záloga lehet. Azonban hiba lenne azt gondolni, hogy a 2019-es esztendő kiemelkedő sikerek nélkül telt volna el. Kurucz Tamás ráadásul érdekességet is megosztott a Hungarysport olvasóival, amely a klub életében is nagy változásokat rejt.

Milyen volt a 2019-es év az SZDCSE életében?

– Nagyon nehéz és kemény munkával telt ez az esztendő. Komoly célokat tűztünk ki, de sikerült ezeket megvalósítani. A Steel csapatbajnokságban egy nagyon nehéz ágra kerültünk, kellett 1 -2 forduló, hogy lássuk a riválisok felkészültségét. A SOFT szakágban két csapattal vágtunk neki az évnek. Az élvonalban gond nélkül bentmaradtunk, míg a második számú csapatunk bajnokként feljutott az elsőosztályba. Ha ehhez hozzávesszük a Magyar Kupában elért 3. helyet, nyugodtan mondhatom, hogy büszkék lehetünk az idén elért eredményeinkre.

Nemcsak csapatban, hanem egyéniben is akadtak kiugró sikerek!

– Valóban, hiszen az év a magyar amatőr országos bajnoksággal kezdődött, amelyet Kovács Zsolt nyert meg. Hogy mennyire fontos az utánpótlás kérdése, jól mutatja, hogy Csóka Dániel 10 éves kora ellenére lett korosztályának legjobbja – Ő szintén magyar bajnoknak mondhatja magát. Marton Olivér serdülőkorúként rendszeresen játszik az idősebbek között, ráadásul nemzetközi megmérettetéseken vesz részt, jó eredményekkel.

Milyen jelentős esemény várható a közeljövőben a klub életében?

– A legfontosabb, hogy klubhely váltás előtt állunk. Sokáig kerestük a leginkább megfelelő termet. Elképzelések és konkrét helyek már korábban felmerültek, de végleges döntésre csak a napokban került sor az ügyben. Fontos szempont, hogy nem szerettünk volna vendéglátóipari egységet “birtokba venni”. Ugyanakkor tudjuk azt is, hogyha osztott helyszínre megyünk, ott alkalmazkodnunk kell. A döntés végül a Haladás Sportkomplexum mellett szólt, így január 6-tól már itt kezdjük az új évadot.

S mi várható a 2020-as évtől?

– Először is a pihenésről szólnak ezek a napok, hiszen egy feszített menetelés végén vagyunk. Kemény mérkőzéseket játszottunk, élvezetes versenyeket bonyolítottunk le. S, hogy mit hoz a jövő? Reményeink szerint hasonlóan szép eredményeket és szoros meccseket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!