Szombathelyről indult ország hódító útjára a “Gyere velünk, csináld velünk” sportrendezvény, amely a nyolcvanas évek egyik meghatározó tömegsportjává vált. Ebből fejlődött tovább a Játékos Sportvetélkedő, amelyet alsós általános iskolák tanulói számára írt ki a Magyar Diáksport Szövetség valamint a Szabadidősport Szövetség.

Már az előselejtezőkre decemberben sor került, onnan 3-3 – azaz összesen 6 – csapat vívta ki a városi döntőbeli részvételi jogot. Az esélyeknek megfelelően a legutóbbi esztendő országos bajnoka valamint ezüstérmese – a Zrínyi és a Derkovits iskola – az első perctől kezdve nagy csatát vívott. A gyerekek komoly felkészülést követően igyekeztek felvenni a versenyt egymással és az idővel is.

Kifejezetten jó benyomást keltett a nézőkben, hogy évről-évre jobban felzárkóznak más tanintézmény tanulói is, fokozva az izgalmakat. A feladatokban ezúttal próbáltak újítani a szervezők, akik a többi helyszínen is ugyanezeket a próbatételeket állítják a résztvevők elé. Hogy mennyire sűrűsödik a mezőny jól mutatja, hogy néhány pont több helyezésbeli különbséget is jelenthet.

A tíz versenyfeladat során akadtak gyorsasági, ügyességi feladatok és szinte minden eszközt felhasználtak a Savaria Egyetemi Sportcsarnokban. A szekrény mellett fontos szerepet töltöttek be a szőnyegek és a hullahopp karika is. A nagy versenyfutást végül a tavalyi elődöntő győztese a Derkovits nyerte a Zrínyisek előtt.

Vadász Gábor valamint Török Richárd tanítványaival hamarosan ismét találkozhatnak a szurkolók. Január 23-án a vasi megyeszékhely ad otthont a Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjének, ahol a többi megyéből érkezett tanintézmények mellett indult a “Derkó” és a Zrínyi is. Egyenes ágon az első helyen végzett csapat jut az országos döntőbe, míg a második pozícióban lévő iskola növendékei pótselejtezőn vívhatja ki a továbbjutást.

JÁTÉKOS SPORTVETÉLKEDŐ
Városi döntő

1. Derkovits 53 pont
2. Zrínyi 47 pont
3. Oladi 39 pont
4. Gothard 29 pont
5. Nyitra 23 pont
6. Brenner 19 pont