Szombathelyről indult ország hódító útjára a “Gyere velünk, csináld velünk” sportrendezvény, amely a nyolcvanas évek egyik meghatározó tömegsportjává vált. Ebből fejlődött tovább a Játékos Sportvetélkedő, amelyet alsós általános iskolák tanulói számára írt ki a Magyar Diáksport Szövetség valamint a Szabadidősport Szövetség.

Már az előselejtezőkre decemberben sor került, onnan 3-3 – azaz összesen 6 – csapat vívta ki a városi döntőbeli részvételi jogot. Az esélyeknek megfelelően a legutóbbi esztendő országos bajnoka valamint ezüstérmese – a Zrínyi és a Derkovits iskola – az első perctől kezdve nagy csatát vívott. A gyerekek komoly felkészülést követően igyekeztek felvenni a versenyt egymással és az idővel is.

Kifejezetten jó benyomást keltett a nézőkben, hogy évről-évre jobban felzárkóznak más tanintézmény tanulói is, fokozva az izgalmakat. A feladatokban ezúttal próbáltak újítani a szervezők, akik a többi helyszínen is ugyanezeket a próbatételeket állítják a résztvevők elé. Hogy mennyire sűrűsödik a mezőny jól mutatja, hogy néhány pont több helyezésbeli különbséget is jelenthet.

A tíz versenyfeladat során akadtak gyorsasági, ügyességi feladatok és szinte minden eszközt felhasználtak a Savaria Egyetemi Sportcsarnokban. A szekrény mellett fontos szerepet töltöttek be a szőnyegek és a hullahopp karika is. A nagy versenyfutást végül a tavalyi elődöntő győztese a Derkovits nyerte a Zrínyisek előtt.

Vadász Gábor valamint Török Richárd tanítványaival hamarosan ismét találkozhatnak a szurkolók. Január 23-án a vasi megyeszékhely ad otthont a Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjének, ahol a többi megyéből érkezett tanintézmények mellett indult a “Derkó” és a Zrínyi is. Egyenes ágon az első helyen végzett csapat jut az országos döntőbe, míg a második pozícióban lévő iskola növendékei pótselejtezőn vívhatja ki a továbbjutást.

JÁTÉKOS SPORTVETÉLKEDŐ
Városi döntő

1. Derkovits 53 pont
2. Zrínyi 47 pont
3. Oladi 39 pont
4. Gothard 29 pont
5. Nyitra 23 pont
6. Brenner 19 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!