Jubileumi huszadik alkalommal rendezték meg az iskolásoknak kiírt Játékos Sportvetélkedő mintájára a “Játssz velünk” versenyt óvodások számára. A Derkovits Gyula Általános Iskola testnevelés valamint alsós munkaközössége által életre hívott programot a ezúttal is kiemelten segítette a városi szabadidősport szövetség is.

A Sugár úti csarnok zsúfolásig megtelt, hiszen a csapatokat csoporttársak valamint szülők is elkísérték. Ennek megfelelően folyamatos hangorkánban bizonyíthattak a jövő kis bajnokai. A hét versenyszámból álló erőpróbában számot kellett adnia a Hétszínvirág, a Maros, a Mesevár, a Mocorgó, a Pipitér, a Szivárvány, a Szűrcsapó és a Weöres Sándor óvoda csapatainak.

Szemmel láthatóan nagyon élvezték a versenyzők ezt a szokatlan helyzetet. A Derkovits iskola pedagógusai valamint tanulói igyekeztek tudásuk legjavát nyújtva segíteni a résztvevőket és minden feladatot bemutattak. A legnagyobb meglepetésünkre sokszor erre nem is volt szükség, hiszen az ovisok és a pedagógusok már hetekkel korábban megkezdték a felkészülést a versenyre, közte az ismert feladatokkal is.

A Derkovits tanintézmény vezetője elárulta, hogy a mozgásszegény életmód volt az elsődleges ok a program elindításában. A sport megszerettetése mellett pedig a jövő nagy tehetségeit is kutatják, hiszen az iskola évről-évre ott van a Játékos Sportvetélkedő országos döntőjében. Bogdán Krisztina és Török Richárd felkészítő testnevelők testközelből mérhették fel a gyerekek tudását.

A sorverseny minden futamát értékelték a szervezők, de ezúttal is inkább a mozgás öröme dominált a rendezvényen. A gyerekek végül értékes díjakkal és érmekkel gazdagodtak. No és persze a lehetőséggel, hogy egyszer majd felnőttként is ők lehetnek a bajnokok az általuk választott sportágban. Ennek pedig pont a Derkovits kupa lehet az első lépcsőfoka.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!