Az NB II. 23. fordulójában, ma 14 órakor a Szombathelyi Haladás a Szolnoki MÁV FC vendége lesz.

A tabella 18. helyén álló Haladás az előtte egy pozícióval, a már bentmaradást jelentő 17. helyen tanyázó Szolnok otthonában lép pályára. A két csapat között öt pont a különbség. Csábi Józsefék a tavaszi nyitányon szabadnaposak voltak, a Haladás pedig gólnélküli döntetlennel ért el a Szeged ellen.

Ami a Haladást illeti, a Szeged elleni szezonnyitón a vasiak jól futballoztak, hátul stabilak voltak, viszont kevés ziccerükből egyet sem tudtak kihasználni. A vendégek dolgát nehezíti, hogy a múlt héten igazolt támadó, Tóth Barna öt sárga lapja miatt nem játszhat. Az őszi bajnokin a vasiak simán, 3-0-ra verték a Szolnokot.

– Úgy vélem, így elsőre a Szeged elleni mérkőzés nem volt rossz. Persze hiába játszottunk jól, maximálisan nem lehetünk elégedettek, mert nem nyertünk. Most olyan meccs következik, amelyen nincs apelláta, győznünk kell. Noha hosszú még a bajnokság és sok meccs van hátra, riválissal játszunk, így a szolnoki több lesz egy átlagos összecsapásnál. Ezt a játékosoknak is elmondtam az öltözőben – persze maguktól is pontosan tudják ezt. A szolnokiak jellemzően három belső védővel, öt bekkel állnak fel, masszív, harcos, szervezett csapat. Küzdenitudásban és keménységben föléjük kell nőnünk – ez alap, nagy fájdalom lenne számomra, ha nem így történne. Minden pont számít, de mi most hármat akarunk szerezni – fogalmazta meg a délutáni meccs előtti várakozásait Mátyus János vezetőedző.

A Haladás várhatóan a Verpecz – Schimmer, Jagodics, Devecseri, Németh Milán – Szekér, Kiss B. – Holdampf, Rácz, Bosnjak – Szalay összeállításban lép majd pályára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!