A nevezési határidő csak a jövő hét elején jár le, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy népes mezőny gyűlik össze a vasi megyeszékhelyen február 22-én. Ez a dátum azért is különleges, mert tizenkét év után újra Tíztánc Országos Bajnokságot rendezhet a Lorigo Tánc Sportegyesület, amely a lebonyolítás mellett versenyzőket is delegál a versenyre.

A sajtótájékoztatót a Városháza házasságkötő termében tartották és már a bevezető elég tüzesre sikeredett. Először Kovács Ádám és Faludi Eliza, majd Gombkötő Balázs valamint Laskovics Petra párosa kápráztatta el a megjelenteket fantasztikus táncukkal. A ráhangolódást követően Horváth Soma köszöntötte a sajtó munkatársait.

Beszédében kihangsúlyozta, hogy a táncsport szerelmesei a jövő hétvégén igazi csemegének örülhetnek. Az elmúlt esztendőkben ugyanis a Magyar TáncSport Szakszövetség saját égisze alatt rendezte meg a versenyeket, ezúttal viszont pályázhatott a közel 100 egyesület. Közülük került ki győztesként a Lorigo TSE, amelynek azonnal segítő kezet nyújtott a város vezetése.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTASZ) elnöke örömmel nyugtázta, hogy Szombathely nemcsak a minőségi képzésben, hanem versenyeztetésben is tevékenyen közreműködik. A legutóbbi esztendőben a szombathelyi egyesület az 54. Savaria Táncverseny lebonyolításáért elnyerte a legjobb magyar verseny rendezésért járó elismerést is.

A Lorigo TSE művészeti vezetője, Faludiné Lovas Henriette kiemelte, hogy az egyesület életében minden szempontból nagyon fontos lesz a Tíztánc Bajnokság. A táncosoknak azért, mert hazai közönség előtt vívhatják ki a nemzetközi versenyre való kijutást, a nézőknek pedig azért, mert a pályázatnak köszönhetően új színfoltot jelent Szombathely sportéletében a rendezvény.

Érdekesség, hogy ezúttal 7 Lorigo TSE párosért szoríthatunk majd és többen esélyesek a dobogóra is. Ehhez viszont szükség lesz a hazai közönség támogatására is. A rendezvényen ezúttal 5 kerekesszékes induló is részt vesz freestyle valamint szóló kategóriában. A rendezvény február 22-én délelőtt kezdődik, az elődöntőkre 14 órától, az ünnepi megnyitóra valamint a döntőkre 17 órától várják az érdeklődőket.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!