A téli időszak a felkészülés jegyében telt a Haladás VSE tenisz szakosztályának. Ráadásul megoldódni látszik a pálya és klubhelység gondja is, amely hosszú évek óta megnehezítette a teniszezők edzés és versenyeztetési lehetőségét. Minden jó, ha a vége jó elv mentén már a sportligetben készülhetnek január óta a zöld-fehér sportolók.

Februárban pedig már az első komolyabb erőpróbára is sor került. Zalaegerszeg adott otthont a szezonnyitó versenyre, ahova hét játékossal érkezett a szombathelyi különítmény. Szabó Hajnalka szakosztályvezető legnagyobb örömére alaposan kitettek a fiatalok magukért, ennek köszönhetően többen is a legjobb három között végeztek a torna végén.

A 7-8 évesek mezőnyében ketten bizonyíthattak. Végül Efuni Viktória harmadik, míg Maitz Johanna negyedik lett. A 9 esztendős lányoknál Balázsfalvi Noémi az első, Szemes-Haág Szonja pedig bronzérmes lett. Ugyanebben a korcsoportban, de a fiúk mezőnyében Hérincs Bence Botond az előkelő ötödik pozícióban fejezte be az erőpróbát.

A 10-11 éveseknél két fiatalember öregbítette a klub valamint a város hírnevét is. Kerecsényi Gábor fantasztikus formában játszott, így nem okozott meglepetést, hogy végül az első helyet szerezte meg. Ugyanebben a korcsoportban indult Jászberényi Ádám, akinek végül a bronzérmet akasztották a nyakába. A ZTE Kupa eredménylistája is jól tükrözi, hogy a tenisz méltán nevezhető siker sportágnak a vasi megyeszékhelyen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!