A 18., kieső helyen szerénykedő szombathelyiek Mátyus János irányításával idén két bajnokin – Szeged, Szolnok – gól nélküli döntetlent játszottak a zöld-fehérek. A Csákvár, Visinka Ede csapata 35 ponttal a 6. helyen áll. A két csapat őszi összecsapásán a Csákvár 3-1-re nyert a Haladás ellen.

– Az elmúlt időszakban sokat léptünk előre, sokat fejlődtünk. Szervezettek, taktikailag fegyelmezettek vagyunk, harcosan, szenvedéllyel futballozunk. Ezek ugyan szép szavak, támadásban viszont jóval több kell. Az előrejátékunk működik, viszont a befejezéseknél nagyobb koncentráció szükséges. Sokat dolgozunk ezen edzéseken, sokat gyakoroljuk a befejezéseket is, előbb-utóbb ki kell jönnie a munkának. Mindenesetre egy gól sok mindent megváltoztatna. Ami ellenfelünket illeti, nagyszerűen felkészített csapatról van szó, amely előkelő helyen áll a tabellán, de ebben a mezőnyben nincs legyőzhetetlen rivális. Sűrű a programunk, szerda, vasárnap ritmusban játszunk, amit játékosként szerettem, viszont a mi nehéz helyzetünkben ez nem szerencsés. De ez van, ezt kell megoldanunk – mondta a klub weboldalának nyialtkozó Mátyus János, a Haladás vezetőedzője.

Rózsa, Medgyes, Németh Márió sérülés miatt, Németh Milán, Devecseri Szilárd és Szekér Ádám öt-öt sárga lapja miatt nem léphet pályára.

A labdarúgó NB II 24. fordulójában ma 14 órakor kezdődik a Szombathelyi Haladás – Aqvital Csákvár meccs.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!