Több, mint két éven keresztül tartó munka fejeződött be az egykori REMIX, később pedig EPCOS telephelyén a Szent László király utcában. Az Európai Unió által támogatott beruházásnak köszönhetően három vadonatúj létesítményt vehetnek birtokba a cserkészek és két szombathelyi sportegyesület. A közel 800 m2 területen három épülettömböt alakítottak ki.

Már a megérkezés után nézelődőkbe botlottunk. Volt, aki azt találgatta, hogy milyen eseményre gyülekeznek a sajtó megjelent munkatársai. A projektzáró eseménnyel pont került a beruházás végére. A sajtótájékoztatót Dr. László Győző alpolgármester nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy impozáns épületekben pallérozódhatnak a jövő nagy reménységei.

Ezt követően Babós Csaba, a Szombathelyi Vívóakadéima Sportegyesület elnöke engedett bepillantást a sportág helyi múltjába, jelenébe és jövőjébe. Kiemelt három tehetséges vívót, akik megalapozhatják az utánpótlásképzés sikerét is. Szabó Viktória, Bakos Bálint és Bende Bence hármasnak köszönhetően egyre népszerűbb a fiatalok körében a sportág.

Majd Fehér László, Celldömölk város polgármestere vette át a szót, aki Vas megye asztalitenisz sportvilágába kalauzolt el. Nagy hangsúlyt kapott a nemrég átadott celli Swietelsky Aréna, amely átadása óta rengeteg versenynek adott otthont. Bizakodásának adott hangott és véleménye szerint sikerekben gazdag esztendők várnak a SZAK ping-pongozóira is.

A Cserkészházban lebonyolított sajtótájékoztatót követően lehetőség nyílt az épületek megtekintésére is. Először az asztalitenisz csarnokba kísért el az érdeklődőket Gáspár Péter építész-vezetőtervező, akinek kérdéseket is fel lehetett tenni. A SZAK új otthona alkalmas lesz versenyeztetés lebonyolítására is, mindezt 21. századi körülmények között tehetik meg.

Ugyancsak lenyűgöző látvány fogadta a vívócsarnokban is a sajtó munkatársait, ahol több mint 10 páston gyakorolhatnak a fiatalok. A kialakítás és felszereltségeknek köszönhetően ugyanakkor nemzetközi edzőtábort is lehetne rendezni, amely növelné Szombathely turisztikai lehetőségét is. A nagyobb versenyekre is alkalmas helyszín külön nézőteret is kapott.

Az akadálymentesített épületek és parkolóknak köszönhetően az asztalitenisz és vívás szerelmesei is kilátogathatnak majd a most átadott csarnokokba. A projektzáró rendezvény végül kötetlen beszélgetéssel és állófogadással zárult.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!