A Miami Heat játékosa, Derrick Jones Jr. egy ponttal múlta felül a vetélytársát, Aaron Gordont. A döntőig vezető úton Gordon ötször kapott maximális 50 pontot a Dwyane Wade – Chadwick Boseman – Common – Scottie Pippen – Candace Parker zsűritől. Gordon nem először bukta el a döntőt, négy évvel ezelőtt Zach Lavine happolta el előle a díjat – hasonlóan vitatott körülmények között.

A 2008-as verseny nyertese, Dwight Howard is részt vett a show-ban. Howard korábban elmondta, nagyon szerette volna Kobe Bryantet bevonni a rutinjába – sajnos ezt már soha sem láthatjuk. Dwight 41 és 49-es pontszámok után nem jutott tovább. Pat Connaughton is látványos élményt garantált. A Milwaukee Bucks játékosa jegyzett egy 50 pontos tömést, de nem jutott a fináléba.

Az igazi műsor csak ezután kezdődött. Jones két embert ugrott át, majd a lábai között húzta át a labdát – 50 pont. Gordon válaszolt, Chance the Rappert ugrotta át, majd jobb kézzel tette helyére a játékszert. Jones aztán a palánkról visszapattanó labdát megint a lábai között vitte át, és kegyetlenül betömte; mondani sem kell – 50 pont. Aaron Gordon azonban ennél is jobbat tudott, ugyanis Markelle Fultz a palánk oldaláról visszapattanó passzát egy kézzel, 360°-os fordulattal zsákolta be.

A legutolsó körben Jones félelmetes zsákolást mutatott be, majdnem a büntetővonalról rugaszkodott el. A zsűri megunta az 50-es mutatványokat, így „csak” 48 pontot kapott. Következett Gordon, aki a liga jelenleg legmagasabb játékosát, a 226 centiméter magas Tacko Fall-t zsákolta át. A közönség és a parkett szélén gyülekező játékosok önkívületi állapotban voltak, de a bírák 47 ponttal jutalmazták, ezzel elveszítette a versenyt. Gordon nagyon meglepődött a kimenetelen, szerinte elnéztek valamit a szakértők.

Sokan Dwyane Wade-t – Derrick Jones Jr. korábbi csapattársát – kritizálták az igazságtalan végkifejlet miatt, ugyanis Common állítása

szerint a zsűri megegyezett, hogy Jones pontszámát adják Gordonnak is, hogy folytatódjon a parádé. Wade később azzal védekezett, hogy két másik személy is 9-t adott Gordonnak.

*

Bam Adebayo nyerte meg az ügyességi versenyt! A Miami Heat All-Star centere Domantas Sabonist győzte le a fináléban. A résztvevőknek szlalomozniuk kell, majd sikerest passzt adniuk. Ezután egy sprint után ziccert kell értékesíteniük, majd elsüllyeszteni egy trojkát. Adebayo az alapszakasz során csupán egy hármast süllyesztett el, azonban a verseny során 6 kísérletéből a fele pontos volt. Az első körben a Dinwiddie-Adebayo páros mellett a Siakam-Beverley, Middleton-Shai Gilgeous-Alexander, és a Sabonis-Tatum duó küzdött meg. Az elődöntőben szoros párharc során jutott tovább Bam, míg Sabonis kiejtette a Bucks sztárját, Khris Middletont.

*

Az utolsó pillanatban dőlt el a hárompontos dobó verseny! Idén változtattak az esemény szerkezetén, az úgynevezett „MTN DEW Zone”-nal. Ez a két zóna 6 láb távolságra volt a triplavonaltól, és a különlegességük, hogy 3 pontot érnek. Ennek következtében a maximális pontszám 40 pontra nőtt. A két extra dobás miatt az időkorlát is nőtt. A résztvevőknek most már 70 másodperce van a 27 dobásra, az eddig megszokott 60 helyett. Davis Bertans, Buddy Hield, Devonte Graham, Zach Lavine, Duncan Robinson, Trae Young, és Damian Lillard helyettese, Devin Booker vett részt a kihívásban. Az első körben kihullott Trae Young (15 pont), Devonte Graham (18), Duncan Robinson (19), Joe Harris (22), és a hazai pálya előnyét élvező Zach Lavine is (23). A győztes Hield 27 pontot szerzett. Utolsó dobása, az úgynevezett „money” ball ért neki első helyet. Booker 26, míg Bertans 22 egységig jutott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!