Nehéz mérkőzés várt a Haladás Szombathely női extraliga röplabda csapatra. A vasi lányok a fővárosba vizitáltak a hét utolsó napján, a friss Magyar Kupa-győztes Vasas otthonában kellett helyt állniuk. Az alapszakasz harmadik körének első felvonásán már pályára léphetett Sophie Wallner és Csóka Lili is, azonban nem sikerült megszorongatni a fővárosi együttest.

Pedig még nagy reményekkel kezdte a meccset a Haladás. Hiába szerezte meg a vezetést a Vasas, tartotta a lépést a házigazdával a zöld-fehér együttes. Ezúttal is Császár és Vacsi pontjaira épített a Hali. Aztán jött két rövidzárlat és meglépett a házigazda. Dékány, Villám és Ambrosio vezérletével gyorsan szettelőnybe került a kupagyőztes (25-16).

Nagyon rosszul folytatódott a találkozó a vendégek számára. Zsinórban gyűjtögette a Vasas a pontjait, pedig Leiszt Máté vezetőedző időkéréssel, majd cserékkel is próbált operálni, de hiába. A fővárosi együttes valóságos erődemonstrációt tartott. 14 pontot szereztek zsinórban, így játszi könnyedséggel húzták be a második szettet is Bleicherék (25-5).

Az utolsó felvonásra aztán ismét remekelt a Haladás. Palánkai-Omoshebi és Császár a vállukon vitték a vendégeket. Többször vezettek is a szombathelyiek, de a hajrának már 20-20-ról futottak neki a csapatok. Ekkor viszont Kostelanská pillanatai következtek, aki három gyilkos ütéssel megnyerte a találkozót a Vasas számára (25-22).

Vasas Óbuda – Haladás Szombathely 3-0 (16, 5, 22)

Haladás: Wallner, Vacsi, Čičić, Császár, Lescay, Palánkai-Omoshebi
Libero: Lojen, Zoltán
Csere: Szendrei, Pickering, Péteri
Vezetőedző: Leiszt Máté

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!