A haladas.hu meccs előtti beharangozójából kiolvasható, hogy a Mátyus János vezetőedző által dirigált szombathelyiek tavasszal – a bajnokságban – még veretlenek, a zöld-fehérek egy győzelem mellett három döntetlent gyűjtöttek be, hazai két meccsükön – Szeged 0-0, Csákvár 3-0 – még gólt sem kaptak. Legutóbb Tatabányán a Budaörssel 1-1-es döntetlent játszottak.

A 12. helyen álló, a korábban az Illés Akadémiával U19-es bajnokságot nyerő Németh Szabolcs edzette dorogiak tavasszal viszont még nyeretlenek. Az éllovas MTK-tól 2-1-re kapotak ki, a sereghajtó Vác ellen odahaza csak 0-0-t játszottak – és legutóbb szintén gól nélküli meccset könyvelhettek el a 2. helyezett Budafok otthonában, aztán szabadnaposak voltak. A dorogiak keretében két korábbi szombathelyi játékos is található, a kapus Mursits Rolandon kívül az Illés Akadémián nevelkedett Nyíri Vince is őket erősíti. Kitl, Forró, Dlusztus, Takács Péter pedig NB I-es múlttal rendelkezik. A két csapat őszi, dorogi meccse 1-1-gyel zárult.

– A Dorog nagyon szervezett csapat, edzője pedig ezer szállal kötődik Szombathelyhez, ami biztosan plusz motivációt jelent számára. Türelmesen, fegyelmezetten futballoznak – de nekünk is türelmesnek kell lennünk. A türelem lehet a kulcsszó a hétvégi meccsen. Nem nyílhatunk ki, nem rohanhatunk fejjel a falnak, ugyanarra a stabil védekezésre van szükségünk, mint eddig. Elöl pedig még hatékonyabb helyzetkihasználásra. Ahogy korábban is nyilatkoztam, a Haladás ősszel sokszor volt a szimpatikus vesztes – ami egyébként szerintem a világon a legrosszabb. Azon dolgozunk, hogy ezen változtassunk. Viszont ehhez az olyan meccseket, mint a legutóbbi, Budaörs elleni, be kell húzni. De ebből következik, hogy nyerni is meg kell tanulni. Vasárnap hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény – fogalmazta meg várakozásait a klub honlapjának nyilatkozva Mátyus János.

Holdampf Gergő öt sárga lapja miatt nem játszhat, Schimmer Szabolcs ugyan lehet, hogy sérülése után már tudná vállalni a játékot, de nem kockáztatják meg, hogy rásérüljön és hosszabb időre kidőljön. Németh Márió még a rehabilitációját tölti, hosszú sérülése után Medgyes Zoltánra már számíthat a szombathelyi vezetőedző.

A Haladás – Dorog meccsen 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!