A csütörtöki sajtótájékoztató elején Tóth Kálmán, Szombathely Megyei Jogú Város Sportbizottságának elnöke, Szántó Erzsébet, a Haladás VSE klubmenedzsere és Márkus Erzsébet, a rendező zöld-fehér klub szakosztályvezetője méltatta Tóth Géza sportkarrierjét és emberi kvalitásait.

 

Ezt követően Hencz Kornél, a Vas megyei Súlyemelő Szövetség elnöke a verseny résztvevőiről és az újdonságokról is beszélt. A részletekről mi is megkérdeztük.

Megtudtuk, hogy a szombati versenyt a serdülő, az ifjúsági, a junior és a felnőtt korosztály emelői számára írták ki.
A szervezők elmondták, hogy a szombathelyi megmérettetés felmérő versenynek minősül a a moszkvai Eb előtt.
Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes emelő kiemelte, hogy Szombathelyen dobogóra lép Nagy Péter is, aki jelenleg az egyetlen magyar súlyemelő, aki esélyes arra, hogy kvalifikálhatja magát a nyári olimpiára.
Kalmár Attila, a szervező-rendező Pannonsport Kft. ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy immár 9.alkalommal rendezik meg a Savaria Kupa súlyemelő-versenyt, amelyre minden magyar versenyző idén is igyekszik eljönni. Elmondta azt is, hogy nemzetközi vezetői válságba került, így aztán sok nehézséggel néz szembe aktuálisan a sportág.
A Tóth Géza Emlékverseny az egyetlen magyar pénzdíjas verseny, amelyen a Magyar Súlyemelő Szövetség jóvoltából is 500, 400, illetve 300 Eurós díjban részesülnek az 1-3. helyezettek.

A szombati verseny előtt, 11 óra 30 perckor, a Tóth Géza téren koszorúzás lesz, majd 12 órakor, már a Haladás Sportkomplexumban nyitják meg a Savaria Kupát, 12 óra 30 perckor pedig már az első gyakorlatokat láthatja a szakértő közönség.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!