Másodszor halasztották el az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szerdára kitűzött Manchester City–Arsenal mérkőzést, mert előzőleg a londoni klub több játékosa kapcsolatba került az Olympiakosz görög csapat tulajdonosával, aki megfertőződött az újfajta koronavírussal. Azóta egyébként kiderült, hogy az Olympiakosznál minden játékos és stábtag tesztje negatív lett.

Az Arsenal közleményében tudatta, hogy elővigyázatosságból született meg a rangadó elhalasztásáról szóló döntés. Ez az első mérkőzés a Premier League-ben, amelyet a decemberben Kínából indult koronavírus-járvány miatt nem rendeznek meg.

Az Arsenal február végén Londonban játszott az Európa-ligában az Olympiakosszal, amelynek tulajdonosa az angol csapat több játékosával és stábtagjával is találkozott. Evangelosz Marinakisz, aki az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Nottingham Forest tulajdonosa is, kedden közölte, hogy elkapta a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 koronavírust.

A találkozót eredetileg március 1-én rendezték volna, de akkor nem tudták lejátszani, mert a Manchester City aznap a Ligakupa döntőjében szerepelt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!