Közvetlen riválisának otthonában vizitált a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapata. Az egyetemi bajnokság nyugati csoportját hibátlan teljesítménnyel vezeti Kéri Péter együttese. A Közgáz is csak egyszer szenvedett vereséget, épp Szombathelyen. Akkor egy élvezetes mérkőzésen nyert a SzoESE 73-61 arányban.

Hasonló forgatókönyvben reménykedhettek a vendégek, ennek ellenére nagyon rossz felfogásban kezdték a találkozót. Védekezésben és támadásban sem volt olyan acélos a szombathelyi alakulat, mint korábban, ráadásul a Közgáz csapata gyorsan elkapta a fonalat. Az első negyed végére így hat pontos előnyre tett szert a házigazda.

A folytatásban szigorított védekezésén a SzoESE, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye. Alig négy percre volt szüksége a Horváth vezette vendégeknek, hogy egyenlítsenek. Igaz a támadójáték továbbra is dadogott, de a saját palánkjuk alatt már remekeltek Kéri Péter tanítványai. Egy félidőnyi játék után – ha csak egy ponttal is – már a vendégek álltak jobban.

A szünet vasi szempontból a legrosszabbkor jött – a második félidő elején mutatott játék pedig ezt alá is támasztotta. Mindkét csapat nagyon idegesen, kapkodva kosárlabdázott. Az első pontra a harmadik percig kellett várni és ezután sem kényeztették a nézőket a játékosok. A kosárszegény harmadik negyedet viszont a Közgáz nyerte, így nehéz utolsó negyed várt a SzoESÉre.

Pórbált újítani a szombathelyi együttes és úgy tűnt Vicze személyében sikerült vezérre találnia a vendégeknek. Az egyenlítést követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyre gyengébben céloztak a felek a mezőnyből, így inkább a küzdelem dominált. Az utolsó pillanatokban Horváth duplájával mentette döntetlenre a találkozót, így következett a ráadás.

A hosszabbításban sem változott sokat a játék képe. Nagy kapkodás, pontatlan dobások jellemezték ezt az öt percet. Hódi büntetőjével került lépéselőnybe a SzoESE, de csak átmenetileg, hiszen Németh előbb mezőnykosárból majd a személyi hibából megítélt szabaddobásból fordított a Közgáz. Ezt az előnyét pedig sikerült megőriznie, így elszenvedte első vereségét a SzoESE

Közgáz SC és DSK – SzoESE 64-62 (20-14, 15-22, 14-8, 12-17, 3-1)

SzoESE: Horváth 9, Czukor 9, Körmendi 7/6, Hódi 11/6, Oroszi 7/3.
Csere: Vicze 7/3, Soós 6/6, Papp 4, Schveighoffer 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!