Hosszabb szervezést követően a hétvégén, impozáns környezetben – a Király Sportcentrum falai között rendezte meg a FIFA Masters versenyét az eSport Szombathely Sportegyesület. Bár a kialakult egészségügyi helyzet miatt sokáig tanakodtak a szervezők, megfelelő előkészületek és biztonsági feltételek mellett megtartották az erőpróbát.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben óriási jelentkezési hullámmal szembesülhettek Halmos Mátéék. A kész forgatókönyv után pedig már a felkészült versenyzőkön volt a sor, hogy bizonyítsanak. Sokan már bevett csapatokkal, taktikákkal érkeztek a seregszemlére, igyekezve felülmúlni a riválist. Ennek eredményeként élvezetes és szikrázó párharcokat hozott a játéknap.

A szervezők azonban nemcsak a gördülékeny forgatókönyv miatt érdemelnek elismerést, hanem a körítésért is, hiszen a versenyt két PS4-en bonyolították le. Ugyanakkor a korán kiesetteknek valamint nézőként érkezőknek biztosítottak egy harmadik készüléken is gyakorlási lehetőséget. Sőt, aki akarta kipróbálhatta az autószimulátort is, amely szintén sikert aratott.

Hiába estek ki menet közben a játékosok, az elődöntőkre és helyosztókra mindenki visszajött, hogy az első sorból nézze végig a vérre menő mérkőzéseket. A bronzmérkőzésen Horváth Dávid és Baráth István csapott össze. Utóbbi több ziccert is rontott, míg ellenfele kihasználta a lehetőségeit, így nagyobb arányban nyerte is a derbit.

A fináléba az egyik ágon 19 gólt szerző Catomio Balázs, míg a másikon a mezőny legfiatalabb versenyzője, Szakály Máté jutott. A döntőben felesleges kockázatot egyik játékos sem vállalt, így komolyabb ziccerig sem jutottak el a felek. Aztán a 89. percben Szakály Máté passzolta körbe a 16-ost és egy lyukpassz után a kapust is mattolni tudta.

Így a győzelmet a mezőny legfiatalabb tagja szerezte meg. A díjazottak pontokkal is gyarapodtak az oklevelek és a serlegek mellett. Ez a Magyar E-sport Szövetség által szervezett Hunesz Masters versenysorozatában fog sokat réi. Továbbá értékes PSN Network Kártyákkal a legjobbak. Az aranyérmes pedig Király Gábor által dedikált Király pólót is hazavihetett.

 

Bronzmeccs:
Dávid Horváth 4:1 Baráth István
Döntő:
Szakály Máté 1:0 Catomio Balázs

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!