Mint ismert a 2019/2020-as bajnoki kosárlabda szezont a MKOSZ keddi ülésén született döntés értelmében befejezettnek tekinti. A koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt ugyanis kérdésessé vált a játékosok, sípmesteres és a szakmai stábok egészsége. A halasztás helyett ezért véget ért a szezon, ahol bajnokot sem avattak és senki nem esett ki a másodosztályba.

Az Egis Körmend remek szezont futott, hiszen a fiatalokkal és minőségi légiósokkal megerősített keretnek köszönhetően a nemzetközi kupában valamint a honi bajnokságban is kiválóan szerepeltek. A NB I. tabelláján csak egyetlen győzelemmel volt lemaradva a piros-feketék alakulata a címvédő Falco KC mögött, ami bravúros teljesítmény volt.

Tudja ezt a Rába-parti együttes csapatkapitánya is, hiszen a kényszerszünet megkezdése előtt felszálló ágban voltak a körmendi kosarasok. Épp ezért csalódottságának adott hangot Ferencz Csaba, ugyanakkor megérti a döntést is, amely az egészségmegőrzés védelmében született. Egy hosszabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!