A vasi női röplabda kedvelők gyorsan megszerették Sharonda Amanda Pickeringet, a Haladás Szombathely 23 esztendős játékosát. A center a pályán igyekszik tudása legjavát nyújtani, azon kívül pedig szinte mindig csak mosolyogni látják. Ez mint mondta egyfajta szemlélet és életszeretet, mi rá leginkább jellemző.

A Brit Virgin-szigeteken született játékos a Florida Gulf Coast University együttesénél pallérozódott és nyáron fogadta el Leiszt Máté vezetőedző valamint a Haladás invitálását. A keret szép lassan összeállt, s bár a sérülések rendre megnehezítették a zöld-fehérek dolgát, az utóbbi hetekben jól muzsikált az együttes. (Interjúnk még a járvány okozta kényszerszünet előtt készült.)

Az Atlanti-óceán ölelésében lévő szigeten születtél, majd az Egyesült Államokban tanultál, mégis itt játszol Magyarországon. Mi motivált, amikor belevágtál ebbe a kalandba?

– Leginkább a tapasztalat szerzés volt az elsődleges célom, hiszen egy teljesen új földrészen kell bizonyítanom. Ez hozza magával, hogy különböző emberekkel és kultúrákkal is megismerkedhettem. A magyar nyelvről is ennek köszönhetően szereztem tudomást, ami hihetetlenül nehéz. Ugyanakkor amit eddig megtapasztaltam az mind nagyon tetszik.

Igaz ez a csapatra és a szombathelyi szurkolókra is?

– Feltétlenül. A lányokkal különben is a pályától távol is egy közösséget alkotunk, abban hiszek, hogy jól harmonizálni csak úgy lehet, ha a csarnokon kívül is egységesek vagyunk. A szurkolók pedig nagyon kitartóak, kedvesek és buzdítanak minden nehézség ellenére. Szerencsésnek is mondhatom magam, mert nyelvi nehézség sincs a csapaton belül, a lányok többsége ugyanis beszél angolul, ami tényleg nagy segítség nekünk, légiósoknak is.

Bejött, amire számítottál, amikor elfogadtad a Haladás megkeresését?

– Amikor megszületett a megállapodás, akkor az lebegett a szemem előtt, hogy a csapat segítségére legyek. Ennek köszönhetően pedig fejlődhetek is, hiszen teljesen más az európai stílus, ami egyben kihívás volt számomra. A sérüléshullámnak viszont nem örülök, mert ez nagyban befolyásolta a felkészülésünket, mérkőzéseinket is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!