Igazi büntetőviadalt, sok gólt és egy ifjú, feltörekvő titánt láthatott a váci közönség. Az élvonalbeli futball bajnokság 1999/2000-es kiírásának 24. fordulójában a nagy múltú fővárosi együttes otthonába látogatott a Haladás-Milos Spedíció csapata. A sors fura fintora, hogy épp ez a két csapat küzdött a PNB-ben is a kiesés ellen, akárcsak idén a másodosztályban.

A tavaszias időjárásban igazi gólszüretet rendezett a vendég alakulat. A csapatban ott volt a nagyok között Kaj András, Balassa Péter, Somfalvi Csaba és Bodor István is. Helyet kapott az akkor még csak 19 esztendős Halmosi Péter, akit Vincze Géza vezetőedző a bal szélen vetett be. Ahogy az összefoglalóból is kiderül, fantasztikus 45 percet produkált a Hali.

Bodor már az 5. percben megszerezte a vezetést, amit Halmosi Cucu toldott meg. Somfalvi két büntetőjével pedig már a hazai szurkolók is szép lassan megindultak hazafelé. Kár volt, hiszen a szombathelyiek elkényelmesedtek, a Vác pedig egy talált büntetőt követően vérszemet kaptak. A végéig nagyon haraptak egy esetleges fordításért, amely végül elmaradt.

A forduló így papírforma eredményt hozott, azonban ez a győzelem nagy vízválasztónak is bizonyult. A Haladás ezzel a sikerrel kapott újra erőre és csak a dobogós csapatok ellen szenvedtek vereséget, a lehetőségekhez képest pedig ponttal, pontokkal fejezték be a hátralévő fordulókat. Ezzel pedig meghosszabbította tagságát a PNB-ben a Hali.

A 17 csapatot felvonultató mezőnyben végül a Vác mellett búcsúzni kényszerült a Siófok, a Diósgyőr valamint a Szeged is. A szombathelyiek 32 ponttal a 13. helyen fejezték be a pontvadászatot. Érdekesség, hogy az 1999/2000 szezonban három gólig jutott a Haladás színeiben.

Vác FC – Haladás-Milos Sped 2-4 (0-4) 

Haladás: Varga Z. – Takács B., Balassa (Seper 46′), Pusztai O., Simon Z., Kaj, Rosca, Bodor, Somfalvi, Halmosi (Tóth P. 84′), Sorin (Balogh I. 70′).
Vezetőedző: Vincze Géza

Gólszerző: Bodor 5′, Halmosi 23′, Somfalvi 29′ és 38′ (mindkettő 11-ből) illetve Nagy T. 61′, Gasparik 81′

Kiállítva: Bárány 29′

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!