Ahogy már beszámoltunk róla korábban, ma ünnepli 50. születésnapját hazánk legfényesebben csillogó tornászikonja. Csollány Szilveszter Sopronban született, de Győrben sajátította el a sportág alapjait. Tehetségét jól mutatja, hogy 15 évesen Łódźban ért el negyedik helyezést csapatban. Ezután ifi Eb-n ötödik lett, majd gyűrűn harmadik. Még 19 évesen stabil tagja lett a felnőtt tornász-válogatottnak.

Magyarországon rendszeresen szállította az érmeket egyéniben, de nemzetközi szinten a kiteljesedésre a kilencvenes évek végéig várni kellett. 1996-ban szerzett olimpiai ezüstérem már engedett sejtetni valamit, aztán két évvel később Szentpétervárott megszerezte első Európa-bajnoki aranyérmét. 2000-ben pedig Ausztráliában végre a hőn áhított olimpiai elsőség is meglett.

Világbajnoki aranyérmét 2002-ben hazai környezetben, Debrecenben sikerült begyűjtenie. Pályafutása így teljesnek mondható, visszavonulása után a vendéglátóiparban dolgozott és két évig Izlandon edzősködött. A legnagyobb sikerét épp Sydney-ben érte el, amelyet most felidézünk a kedves olvasóink számára is. Isten éltesse sokáig az ünnepeltet!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!