Korábbi kétszeres Európa-bajnokként ismét megcélozta a trónt Kiss Norbert, a Szombathelyről indult kamionos. A pilóta az M1 aktuális csatornának nyilatkozott a lehetséges folytatásról. Első körben ugyanakkor kifejtette, hogy a kamion Eb-futamokra nincs televíziós közvetítési szerződés és az események megrendezésre a kilátogató nézőkre épül. Ez pedig szinte lehetetlenné teszi a zárt kapus versenyek lebonyolítását.

“Reméljük, hogy augusztus közepéig javul annyit a helyzet, hogy ki lehessen tűzni olyan futamok időpontját, amelyekre már nézőket is beengednek, és akkor augusztus végén, vagy szeptember elején kezdhetünk” – nyilatkozta a pilóta. Az már biztos, hogy törölték a németországi futamot, de a maradék hét versenyt, közte a Hungaroringre tervezett még tető alá lehet hozni.

A kamion Eb 2014-es és 2015-ös szezon bajnoka rengeteg tervvel futott neki a 2020-as esztendőnek, amit a járvány majdnem keresztülhúzott. Az eddig életben lévő teszttilalom hamarosan véget ér és lehetőség lesz az új versenykamionnal róni a köröket. Ebben segítséget a teljesen új felállású magyar csapat nyújthat, amellyel közösen fejlesztették a járművet.

“Remélhetőleg hamarosan hivatalosan is bemutatkozhatunk az új csapatommal, a cél pedig változatlanul minél több futamon győzni, és megszerezni az Európa-bajnoki címet” – tette hozzá Kiss Norbert, akinek így lehetősége van a felkészülésre. A pilóta a két Eb-cím után 2016-tól a német Tankpool 24-Mercedes istállónál versenyzett és onnan tavaly távozott.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!