Folytatjuk utazásunkat a világ körül, hogy virtuálisan felkeressük a legszebb, legkülönlegesebb labdarúgó pályákat. Ebben a tekintetben talán az egyik kiapadhatatlan forrás Nagy-Britannia területe, amely a sportág bölcsőjeként is ismert. Spanyolország után éles váltás következik, hiszen Skócia esős és dombos területein a sor.

Ha pedig Glasgow-ban járunk, ejtsük csak útba Dumbartont is. A 20 ezer fős kisváros alig 20 kilométerre van a skót fővárostól és szinte hemzseg a látnivalóktól. Cikkünk kapcsán méltán első helyre kívánkozik a Dumberton FC otthonául szolgáló létesítmény, amely korábban Strathclyde Homes, The Bet Butler, Cheaper Insurance Direct és The YOUR Radio 103FM stadion nevet is viselte.

Jelenleg a tőkeerős befektetőnek hála C&G Systems nevet viseli az együttes katlanja, amely valamivel több, mint 2000 főt képes befogadni. Az együttest 1872-ben alapították, így valóban nagy múltú csapatnak számít és a stadion elhelyezkedése is megér néhány sort. A város határában található létesítmény ugyanis a tengerpart és a Dumberton kastély ölelésében várja az érdeklődőket.

Aki pedig a tartalomra is kíváncsi sem unatkozik, hiszen a koronavírus-járvány előtt folyamatosan labda pattogásától volt hangos a stadion. A Dumberton FC jelenleg a harmadik vonalban (League One) stabil középcsapatnak számít. Két éve esett ki a másodosztályból (Championship), de volt sokkal mélyebben is. A kétezres évek elején megjárta az együttes az ötödik ligát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!