Május elején előbb a vírus tetőzését várta a Magyar Kormány, majd enyhített korábbi előírásán, így a sportlétesítmények kinyithattak és az egyesületek is megkezdhették a közös munkákat. Igaz, a különböző szakágak képviselőinek versenyeztetése eltérő. Úgy tűnik, hogy a tavasz utolsó hónapjában az első nagyobb nyertesek a sporthorgászok lehetnek.

A kormányzati döntések értelmében a horgászversenyek, bajnokságok, sportesemények – zárt körülmények között – újra megrendezésre kerülhetnek. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége így két feeder versenyt is megtarthat, amely egyben selejtező is. Mindkettő seregszemlének a lukácsházi Abért-tó ad otthont.

Az V. Method OB Abért-tavi selejtezője a MOHOSZ honlapján elérhető tájékoztató szerint május 29-31. között rendezik. A Vas megyei versenyre korlátozott számban még van lehetőség. Május 16-án szombaton a Vasi Vizeken- Garbolino-Tacklebait Method Feeder Kupát, majd május 17-én vasárnap a Damil.hu – Trabucco Method Feeder Kupát bonyolítják le.

Fontos információ, hogy a MOHOSZ közreműködésével és Kormányzati támogatással 25 mázsa 1,5-2,5 kg között ponty is került az Abért tavakba az elmúlt hetek során, hogy tovább erősödjön a versenypályaként is funkciónáló tó halállománya. A versenyről további információt és nevezési lapokat a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hivatalos honlapján találnak az olvasók.

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!