Szép lassan elkezdődik a munka minden szakosztálynál, így a Szombathelyi Sportiskola röplabda csapatainak is. A koronavírus-járvány miatt közel két hónapig csak otthon edzettek a fiatalok, a május eleji enyhítésnek köszönhetően viszont folytatódhat a munka. Bedőcs Gergő szakosztályvezető az elkövetkezendő napokban valamint hetekben megvalósítandó tervekről beszélt a Hungarysportnak.

– Hosszú szünet után, hétfőtől elkezdtük a szabadtéri edzéseket. Az Aréna udvarán található füves területen négy pályát tudtunk kialakítani. Minden csoportunk – így az U11 A, B, az U13 A, B, az U15 A, B és az U17 heti két edzéssel indul az első időszakban. Előkészítő csoportjainkban még nem mutatkozott igény az újrakezdésre. Az idősebbek folytatják továbbra is az otthoni erőnléti edzéseket.

Gondolom nemcsak az edzők, hanem a játékosok is várták a közös munkát?

– Ez így van. Nagyon várták már a gyerekek hogy újra találkozhassanak. Fontos elmondanom, hogy az edzéseken csak szülői hozzájárulással, engedéllyel vehetnek részt a gyermekek. Próbálunk minden szabályt folyamatosan betartani. Például a labdákat edzések között fertőtlenítjük. A négy kialakított pályával nagy távolságot tudunk tartani. Nagy szerencsénkre minden csapattal két-három edző tud dolgozni. Külön tudjuk így tartani a fiatalokat egymástól. Egyéni technikai elemek csiszolására tökéletes lesz ez a három-négy hét.

 

Ezt követően milyen megvalósítandó feladatok várnak a SZOSI együttesére?

– Amennyiben lehetséges a következő enyhítések után elindítjuk a speciális kiscsoportos tehetséggondozó programunkat is. Jó hír, hogy a 2018/19-es TAO pályázatunk hosszabbításából ezekhez az edzésekhez speciális eszközöket is sikerült beszerezni. Ugyanakkor természetesen tervben van a nyári napközis táborunk is, amelyet 3 turnusban – június 15-19. junius 22-26, június 29-július 3. – szeretnénk lebonyolítani. Ezekre már várjuk az érdeklődőket. Az ottalvós táborokról még nincs végleges döntés.

Akkor mondhatjuk, hogy lassan visszarázódik minden a régi kerékvágásba?

– Ennyire azért még ne rohanjunk előre, inkább figyeljük az eseményeket és az előírásokat. A héten egy edzői értekezletet is tartunk. A jövő évi csoportok kialakítása lesz a legfőbb téma. Valamint nagyon várjuk már mi is, hogy mi lesz a felnőtt röplabdával…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!