Úgy tűnik, hogy eddig tartott a verseny tisztasága, ami az online térben történhet. A koronavírus-járvány miatt úgy tűnt, hogy a sportágak közül az e-sport lehet a legnagyobb nyertes. Ez be is igazolódott, hiszen az NBA sztárok bevonásával házi versenyt rendeztek, de ugyanígy a labdarúgás szerelmesei is összemérhették tudásukat a BL és Eb meccseken.

A hétvégén viszont megtörtént a baj, ami egyben rámutat a játék árnyoldalára. A Forma E sorozatban résztvevő Daniel Abt került kényes helyzetben. A szombati futamon harmadik helyen végzett induló azonban csalt és egy profi játékost ültetett a helyére, aki harmadikként végzett a brit Oliver Rowland és a korábbi Forma-1-es pilóta, Stoffel Vandoorne mögött.

A versenyző persze komoly büntetést kapott. Egyrészt diszkvalifikálták – ami nem meglepő lépés – másrészt pedig a bronzérmes helyért járó 8900 fontot (mintegy 3,5 millió forintot) jótékonysági célra kell felajánlania. Abtot egyként nagyon megbánta a dolgot, mindenkitől elnézést kér és sajnálja, hogy nem vette komolyan a versenyt, ahogy kellett volna.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!