Sorozatunkban továbbra is olyan stadionokat mutatunk be, amelyek valamilyen oknál fogva látványosságnak számít az adott városnak, országnak. India után ezúttal Írországba látogatunk, ahol nagy hagyománya van a sportnak, mégsem emiatt keresett úti célnak számít. Az észak-nyugati partvidék egyik eldugott szegletében található Carrickboyle.

Az alig ötezer fős település nagy történelmi múltra tekint vissza és igyekeznek az itt élők őrizni a hagyományokat. Ennek megfelelően az ősi tisztelet nyelvi örökségek és a kulturális rendezvények mellett a sportos életre is rányomja bélyegét. A városban csak a rögbi, a golf valamint a labdarúgás számít, viszont minden korosztály számára elérhetővé teszik ennek űzését.

A nagy történelmi múlt ellenére, a helyi focicsapat, a Gweedore United FC még gyerekcipőben jár a top egyesületekhez képest. Az 1977-ben alapított egyesületet négy eltökélt sportbarát alapította meg. Érdekesség, hogy városkában a képzést már 6 éves kortól elkezdik – fiúknak, lányoknak egyaránt – és még saját senior csapata is van.

Ha pedig hagyománytisztelet: a Gweedore United FC-ként elhíresült klub az ősi ír nyelv szerint Gaoth Dobhair Aontaithe néven szerepel. Nagynevű labdarúgót nem nevelt ki az egyesület, de a sport szeretetét mindenkinek igyekeznek átadni. A történelmi múlt és a stadion földrajzi elhelyezkedése miatt mindenképpen ott a helye a listánkon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!