A legutóbbi hétvégén hazai környezetben folytatódott az NB I-es pontvadászat a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és Sportiskola számára. A tavaly osztályt váltó vasi alakulat minden várt elképzelést túlszárnyalt és stabil élcsapattá vált. Ezúttal a soproni Turris SE gárdájával játszotta le visszavágó mérkőzését a szombathelyi együttes és az esélyesség terhe a hazaiak vállát nyomta.

Nemcsak azért, mert az első felvonást is magabiztos különbséggel nyerte Szarka Tibor együttese, hanem azért is, mert a szomszédvári gárda tartalékos összeállításban érkezett a vasi vármegyeszékhelyre. A hazaiak mestere ennek megfelelően egy tehetséges fiatalt, Szarka Gábort nevezte a felnőttek közé és kapott bizonyítási lehetőséget – a fiatal játékos élt is ezzel.

A párosok csatáját a SZAK nyerte, ezután pedig beindult a hanger. Úgy tűnt, hogy a vasi együttes játékosai nem tudnak hibázni. Remek érzékkel gyorsították vagy épp lassították a menetet, ahogy a szükség megkívánta. Ennek eredményeként Tóth Gábor és Gergely Márk valamennyi találkozóját behúzta, így a lényeges kérdések idő előtt eldőltek. A különbség mértéke volt egyedül kérdéses.

A tehetséges utánpótláskorú asztaliteniszezők közül Poór Balázs és Szarka Gábor is nyert mérkőzést. Előbbi azonban egy, utóbbi pedig két találkozót veszített el. Mindkét játékosnak viszont ez kiváló lehetőség volt a fejlődésre és a rutinszerzésre. Végül 11:3-ra nyerte meg az összecsapást a SZAK-Sportiskola, nem kegyelmezett a jó erőkből álló, szimpatikus vesztes Turrin gárdájának.

SZAK-Sportiskola – Turris SE 11 – 3

Győztek: Tóth Gábor 3, Gergely Márk 3, Poór Balázs 2, Szarka Gábor 1, Poór B.-Gergely M. páros illetve Dohnál Gábor 2, Orosz Kolos 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!