A Szombathelyi Haladásnál a konkrét cél a biztos bentmaradás mellett a stabil középcsapattá válás, a minél több győzelem és az újra látványos nézőszám elérése, valamint több fiatal szombathelyi játékosnak is lehetőséget adni a bizonyitásra – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen Séllei Árpád ügyvezető igazgató bejelentette, hogy Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs egyaránt meghosszabbította kontraktusát.

A játékosok mellett Mátyus Jánossal is hosszabbított a Haladás. A 45 éves szakember Desits Szilárdtól decemberben vette át a csapat edzéseinek irányítását. A Haladás akkor a kiesést jelentő 18. helyen állt, aztán a következő hét bajnoki mérkőzésből egyet sem vesztettek Mátyus ,,fiai” (négy győzelem és három döntetlen), így a 2020–2021-es évadban is a másodosztály tagjai maradtak.

A Haladás ügyvezetője a pénteki sajtótájékoztatón jelezte, hogy Mátyus János segítője, Felipe Matos lejáró szerződését is meghosszabbították.

– Nagyon boldog vagyok, köszönöm a lehetslget: Most kezdődik az igazi munka, sikerre akarjuk vezetni a Halit – fogalmazott a tréner.

Mátyus János az aláírás előtt elmondta, hogy a január 2-i bemutatkozáskor elég  kétségbeesett volt a hangulat Szombathelyen, de ma ez már nem így van.

– Jó érzéssel szeretnénk nekivágni az új szezonnak, amihez hozzájárul, hogy boldog vagyok, mert újabb 3 évre szerződést kaptam. Mindent beleadok a munkába. Hosszú, 8 hetes felkészülési időszak előtt állunk és a kitűzött célokat teljesíteni akarjuk. Szerencsés helyztetben vagyunk, mert rutinos játékosaink mellett az Illés Akadémia kiváló futballistákat termel ki folyamatosan – tette hozzá a mester

A szerződésüket meghosszabbító játékosok közül Devecseri Gábor kiemelte, hogy  számára, mint helyben nevelkedő játékos számára nem volt kérdés, hogy marad és örül, hogy hosszú távra, 3 évre terveznek vele.

 

 

A rutinos kapus, Verpecz István is rendkívül boldog volt, hogy mint fogalmazottt, ,,egy percig sem forgott veszzélyben a szerződés-hosszabbítása”.

– Úgy érzem, hogy komoly munkával, rutinnal rászolgáltam a bizalomra.  Hazai meccseinken NB I-es hanngulat volt. Folytatni akarjuk, amit elkezdtünk – tette hozzá a hálóőr.

Ezt követően Farkas Balázs arról beszélt, hogy bizik a sikeres folytatásban és annak, hogy augusztustól a szurkolók ismét azt kaphatják, amit megérdemelnek, jó meccseket és szombathelyi gólokat.

 

 

Tóth Dávid pedig kijelentette, hogy a tavaszi szezonban elérte a csapat a célokat, és ő is bizonyithatott.

– Nagyon örülök az új szerződésnek, a bizalomnak. Szeretnénk a tabellán minél előrébb végezni – fúzte hozzá.

 

Miután mindenki ellátta kézjegyével a szerződést, Séllei Árpád ügyvezető bejelentette, hogy a jövő héten is újabb szerződés-aláírásokról tájékoztat majd a zöld-fehér klubvezetés.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!