Igazi nyári délután tettünk eleget a Szombathelyi Sportiskola korcsolya szakosztályának valamint a Savaria Speedskating Team meghívásának és testközelből is megtapasztalhattuk a nemrégiben elkészült új görkorcsolya-pályát a Sportligetben. A megújult létesítmény egyik eldugott sarkába épült meg a korisok új otthona, amelyet boldogan vehettek birtokba.

Hosszú éveken keresztül az Aréna Savaria mögött található betonos sportpályán készültek Tóth Attila tanítványai. Majd a Sportliget ráncfelvarrásakor nyílt egy lehetőség és az összefogást tettek követték. Így tavasszal sikerült birtokba venni a pályát, azonban nem sokáig élvezhették a gyerekek az edzéseket a koronavírus-járványnak köszönhetően.

A Magyar Kormány intézkedései után június elejéig csak osztott csoportokban dolgozhattak a szakedzők, csak az elmúlt néhány napban vezényelhettek teljes létszámban tréningeket. Az már a bemelegítésnél látszott, hogy alig várják a kicsik és a nagyon, hogy mielőbb végigguruljanak a pályán. Létesítmény elkészítésénél fontos volt a pihenő kialakítása is.

A gyerekek így együtt öltözhetnek, a szülők pedig biztonságos távolból, mégis testközelből nézhették az edzéseket. A nyári napsütés még inkább közönségcsalogató volt és akadtak nézelődők is. A pálya szélén lévő Házirend dacára nincs könnyű dolga a görkorisoknak. Míg az edzésen jártunk több ízben rá akartak menni a pályára, pedig biztosító kötél is jelezte, hogy kemény munka zajlik.

Ráadásul versenysportról van szó, a sík terep mellett a kanyarok emelkedőn vannak, ennek köszönhetően nagyon gyors tempót lehet elérni, rövid idő alatt. Emellett a Házirend jelzi, hogy a pálya minőségének állagát megóvni csak úgy van lehetőség, ha más eszközzel nem mennek rá. Ennek ellenére gördeszkások, kerékpárosok is tesztelték már a burkolatot.

Közben a legkisebbek számára véget ért az edzés, széles mosollyal köszöntek el Kriszti nénitől és Attila bácsitól. Jöhettek a nagyok, akik közül többen már a nemzeti válogatottban is bemutatkozhattak. Az edzés végén aztán nem maradhattak el az interjúk sem, ezek hamarosan elérhetőek lesznek a Hungarysport oldalán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!